{ Mal til pepperkakehus }

Flere som pleier å ha pepperkakeverksted i førjulstiden?

Småtassene er så heldige å ha mange jevnaldrende fettere og kusiner – og hvert år pleier vi å invitere til pepperkakeverksted. Det er en utrolig koselig tradisjon, og både store og små koser seg! =)

img_2268-2-copy-copy

Vi pleier ikke å bake pepperkaker på juleverkstedet, men barna pleier å pynte hvert sitt pepperkakehus!

Vi har vel prøvd å bake pepperkaker tidligere år også, men erfaringsmessig har småtassene lyst til å leike også, så både pepperkakehuspynting og baking blir litt mye – og da har pepperkakehus vært mest populært!

Jeg har variert litt hva jeg har gjort de forskjellige årene, enten baker jeg selv eller så kjøper jeg ferdige pepperkakehus. Mulig det er type annenhvert år, det året jeg baker alle husene sverger jeg til ferdigkjøpt neste år, haha! ♥ I år er de minste søskenbarna store nok til å være med også, så denne gangen er det 6 barn/hus =) Kjempegøy!

kl5a6255-copy

De kunne selvsagt pyntet pepperkakehus i sammen, men de synes det er utrolig stas å få lov til å pynte hvert sitt – og da kan de grise og styre på akkurat som de selv ønsker (lettvint for oss voksne!) Jeg pleier alltid å montere sammen pepperkakehus med RI (melismasse) istedenfor knekk, det er MYE enklere å jobbe med og man unngår brannskader. Anbefales! Oppskrift på royal icing finner du HER. Vi bruker denne både til å montere husene og til å dekorere med, enklere å jobbe med enn vanlig melismasse =)

kl5a6309-copy-copy-840x1024

Baker du husene selv kan du velge akkurat hvilken størrelse du ønsker på de, dermed trenger de ikke være kjempestore – perfekt! I år har jeg laget en mal til pepperkakehusene, jeg laget malen mens jeg stekte pepperkakehusene – håper den faller i smak! =) Jeg deler malen til de som evt ønsker å lage tilsvarende =) Skal prøve å få delt litt bilder av årets pepperkakeverksted, så kan du få se hvordan husene ble ♥

mal-pepperkakehus-tonerosedesign

I år har jeg også laget pepperkakedeigen selv, vanligvis har jeg gjerne kjøpt ferdig deig på butikken. Jeg var fornøyd med oppskriften – kan godt dele om det er interesse for det selvsagt! =)

Ønsker deg en NYDELIG dag!

Stor klem

// mer juleinspirasjon finner du HER

// mer gratis print finner du HER

1 Comment

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...