{ NyttårsKake } Champagneflaske & GMN-gjestene modelert i marsipan

KL5A6942_champagne_kake_cake_nyttår_newyear

Jeg håper DU har en herlig dag! ♥

Dagens bilde er av kaka jeg laget da jeg var så heldig å bli invitert tilbake til God morgen Norge i går. Kjempegøy! Det var siste sending før nyttår , dermed designet jeg et dessertbord som kunne passe til nyttår – og da tenkte jeg det kunne passe med en champagnekjøler-flaske-kake! Jeg ble spurt om jeg ville lage gjestene i marsipanutgave også, dermed ble de plassert rundt omkring på kaka i spiselig variant =)

Selve kaka/chamagnekjøleren er sjokoladekake, glassflaska har jeg støpt av sukker+sirup+vann. Dermed er flaska spiselig (smaker søtt, som drops), den er gjennomskinnelig og hul. Jeg har aldri laget flasker av sukker før, men det blir seende  ekte ut, moro!!

Mål opp 350g sukker, 1.5dl lys sirup og 1 dl vann i en kjele.  Rør mens det koker opp. Når det begynner å koke slutter du å røre, og lar sukkermassen koke for seg selv til det når en temperatur på ca 150grader celcius (300-310F). Vær tålmodig, det tar en liten stund å vente på rett temperatur, og vær forsikitg  – dette blir VARMT! Pastafarge blander du i etter du har tatt kjelen fra plata.

Isbitene har jeg støpt av isomalt, dette får du kjøpt hos feks Kakeboksen.no (kode ToneroseDesign gir bittelitt rabatt) Disse har jeg støpt i vanlig isbitform, ha i litt matfett først så slipper de forma veldig lett.

All annen pynt er laget av marsipan, og figurene har jeg forsøkt å få til å ligne litt på gjestene som var med i sendinga. Elske Kåss Furuseth holder fast i champagnekorken og flyr avgårde, Didrik Solli Tangen har broren Emil Solli Tangen på skuldrene, Eli Kari Gjengedal sitter på kanten av champagnekjøleren – med en shaker/mikser drink. Jakten på kjærligheten – paret Elise og Øyvind sitter på kakefatet, Ezienne Okparaebo står ved siden av, og Silje Norendal kjører snowboard på en bølge av champagne. Ja, og Alexx Alexander har såklart gjort et forsvinningsnummer – bare hatten hans igjen!

Kakefatet har jeg også trukket med marsipan, alle detaljer i marsipan.

En morsom kake å lage – kjempegøy! ♥

Ønsker deg en fortsatt strålende lørdag!

Stor klem,

T signatur3

1 Comment

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...