{ Oppskrift } Banankake med Sjokolade og Valnøtter

banankake m sjokolade og valnøtter oppskrift
Velkommen! Det er flere som har spurt etter oppskriften jeg brukte da jeg laget bursdagskake til mannen i huset, så her kommer den! ♥ Dette er en tung, mektig og søt kake – kjempegod! Klikk deg videre for å lese mer…

banankake m sjokolade og valnøtter oppskrift
Oppskriftet på kakebunnen har jeg funnet på nettet, her. Kremen som jeg har fylt kaka med er den berømmelige nesquick-kremen. Såklart! hihi.
nesquick-krem banankake m sjokolade og valnøtter oppskrift
Hjertet inni kaka har jeg laget ved å bruke en spesiell kakeform. Istedenfor en vanlig rundt 20cm stor kakeform har jeg brukt Wilton sin hjerteform. Da har man røra i to ulike former, som er buet inni for å gi et rom til hjertet etterpå. Stekes i ovnen på vanlig måte, men når kaka er avkjølt fyller man kremen inni “gropa” på hver bunn, og smetter raskt den ene bunnen opp-ned rett over den andre kaka. Dermed blir det et hjerte midt inni hvert kakestykke! Jeg har kjøpt min på ebay, men har nå vært i kontakt med kaketoppen som håper å få formen inn i sitt sortiment om ikke så lenge. (handler du der får du 5%rabatt med koden tonerosedesign) Ellers finnes den helt sikkert å få kjøpt mange andre steder også, om du googler litt rundt!
IMG_7752 banankake m sjokolade og valnøtter oppskrift
Jeg pleier forresten alltid å trekke kakene jeg lager med et lag sjokoladekrem (eller smørkrem om det passer bedre i smaken) før jeg har på marsipanen, da unngår man at fyllet reagerer med marsipanen – samt at det er lettere å få et pent resultat. Sett kaka i kjøleskapet en halvtimes tid, slik at kremen rekker å stivne før du trekker den med marsipan!
IMG_7552 banankake m sjokolade og valnøtter oppskrift
Det var det hele! Denne oppskrifta passer ypperlig til en kake om skal skjæres i fasong,eller til en fasong-form, da den er rimelig fast i konsistensen. Det blir som en sjokoladekake! ♥ Hjertelig takk for at du tittet innom bloggen min i dag! Jeg håper dagen din blir NYDELIG!! Stor klem fra meg!
// flere oppskrifter finner du HER

http://bloggurat.net/minblogg/registrere/0cf9d8f177d5edf2677666904bde02cb619e4456

6 Comments

 • Susann on March 5, 2013

  Hei! Eg har lyst å lage denne kaka til ei bursdagsfeiring, og lurar på om det går bra å trekke kaka med marsipanen dagen før feiringa, utan at marsipanen blir svett/stygg.. og skal den i såfall oppholdast i kjøleskap? Skal bruke pals ekstra kvit marsipan.. Synes forresten du har ei flott heimeside, med både nydelege bilete og kaker!
  Ha ein fin dag!

  • Tonerose on March 18, 2013

   Hei Susann,

   Jepp, det går helt fint! =) Men ikke trekk den med kremfløtekrem under marsipanen, husk å ha et lag sjokoladesmørkem eller vanlig smørkem rundt kaka før du trekker den med marsipan. Da slipper du at marsipanen endrer seg1 =) Jepp, jeg ville hatt den i kjøleskap, pass på at det ikke er fuktig i kjøleskapet, og at alt som er “åpent” pakkes inn med plast, om det står i kjøleskapet sammen med kaka. =)

   hjertelig takk for så gode ord, stas at du liker nettsiden min!!

   Beklager mitt sene svar, om du sender meg mail isteden (ToneroseDesign@gmail.com) er jeg gjerne raskere til å svare.

   Ønsker deg en herlig dag!

 • Tonerose on April 28, 2012

  Hei A-H,

  Hihi! Mhmm, den var deilig!! Tung og søt, men SÅ god! :o)

  Jepp, tror jeg ville gjort det slik selv! Nå har jeg ikke prøvd det med denne oppskrifta, men jeg gjør det gjerne med andre – og da har det gått helt fint selv om den andre halvdelen har ventet en liten stund på tur. :o)

  Håper du har en herlig helg!!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 28, 2012

  Hei Cecilie,

  Så bra! :o) SÅ gøy med apekattbursdag!! hihi, da burde det være midt i blinken med banankake!! Hva er planene for apekattbursdagen så langt?? herlig tema!! :o)

  Jeg håper du har en HERLIG helg!!

  Stor klem!

 • A-H on April 27, 2012

  Nam, den så kjempegod ut! Banan i kaker er jo kjempegodt, og så med sjokoladekremen din må det jo bare bli bra!

  Jeg har bare EN 20cm form.. kan jeg steke halve først og så resta etterpå tror du? Eller blir den deigen som må vente til sist ikke så fin da kanskje? Er jo et must at de blir like og, siden de skal oppå hverandre…

 • Cecilie G on April 27, 2012

  Supert med oppskrift på en banankake : ) Det skal nemlig om mange mnd være apekatt bursdag her i huset og da skal det kanskje være en banankake : )

  Ha en fin dag

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...