{Oppskrift} Lyserosa Marengs

oppskrift marengs pikekyss
Velkommen! ♥ I dag kommer som lovet fremgangsmåte og oppskriften jeg brukte på mine lyserosa marengs. Og trinn-for-trinn bilder! Enjoy!

IMG_8006 oppskrift marengs pikekyss
Jeg tenkte forresten å forsøke å lage alle oppskfitene mine på utskrivbare dokumenter/bilder, slik at DU enkelt kan kopiere/lagre bildet av oppskriften, og printe den ut selv! Selv synes jeg det er helt toppen å lese blogginnlegg med fine trinn-for-trinn bilder, men det er jo SÅ kjekt å kunne printe ut en liten side med hele oppskfiten på, slik at det er lettvint når man selv skal bake – og kanskje ikke har med pc’n på kjøkkenet! (eller har med seg ivrige småtasser, som veldig gjerne skal knotte på pc’n eller blåse på melet.. kremt. hihi)
IMG_8025 oppskrift marengs pikekyss
Klikk på bildet av oppskriften under, slik at det blir større. Så høyreklikker du på bildet, og lagrere det på pc’n din – eller kopierer det. Deretter åpner du det opp/limer det inn i feks word. Juster størrelsen til a5 størrelse – det er det formatet jeg har i oppskriftsboka mi! Så er det bare å skrive ut! Jeg la gjerne ut bilde av word-dokumentet mitt med oppskriften tidligere, men nå har jeg skrevet oppskriften i photoshop, slik at det blir bra oppløsning for DEG å printe ut! Gi meg gjerne en tilbakemelding på hvorvidt jeg skal gjøre det slik fremover eller ei! ♥
fransk marengs oppskrift marengs pikekyss
Oppskriften har jeg funnet på nettet, HER.  ♥ Begynn med å piske sammen 100 g eggehvitte (ca 3egg) og en teskje sitronsaft. Supert om eggene er romstempererte, legg de gjerne på kjøkkenbenken dagen før du skal bake.
IMG_7840
Når eggehvitten er ca firedoblet i størrelse, så tilsetter du sukkeret, en teskje av gangen.
IMG_7849
Pisk på full hastighet til marengsen er blitt stiv og skinnende. Når du løfter pisken opp av røra skal ikke røra sige sammen, men være stiv. (ellers vil marengsene dine også siiiiige utover etterpå…)
IMG_7854
Deretter tilsatte jeg noen dråper rosa konditorfarge…
IMG_7857
…og siktet inn 100 g melis.
IMG_7860
Bland det hele forsiktig sammen med feks en slikkepott.
IMG_7862
Yummi!! hihi
IMG_7864
Så har jeg hele røra over i en stor engangs-spøytepose av plast. Husk å klippe hull og sette i tip’n først! Jeg pleier å bruke et glass eller en vase (avhengig av størrelsen) som jeg fester sprøyteposen over, da er det betydelig enklere å helle røra over i posen etterpå.
IMG_7868 oppskrift marengs pikekyss
Da er det bare å spøryte i vei, i den fasongen og størrelsen du ønsker!
IMG_7870
Jeg strør gjerne litt sukker over de før de stekes, da blir de ekstra sprø og deilige!
IMG_7876 oppskrift marengs pikekyss
Stekes midt i ovnen på 150grader i ca ti minutter, la det være en gløtt på døra (åpen ventil). Deretter lar du de tørke i ovnen, stek de videre med lukket dør på 100 grader i ca halvannen time. For å unngå at de sprekker veldig opp, lar jeg marengsene stå på kjøkkenbenken ca en halvtime før jeg steker de, da blir det en “hinne” på de. Jeg har også et stekebrett under brettet som marengsen står på. Har du tips å komme med for perfekte marengs? Da blir jeg superglad!!
IMG_8040 oppskrift marengs pikekyss
Jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon! ♥
IMG_8003 oppskrift marengs pikekyss
Hjertelig takk for at du tittet innom! ♥
Jeg ønsker deg en DEILIG fredag, og en MAGISK helg!!
Stor klem!
/ flere oppskrifter finner du HER

9 Comments

 • Anonymous on June 7, 2012

  denne lagde jeg i dag 😀 i fargen lilla, og de ble veldig godt mottatt!! 😀 takk takk 😀

 • Tonerose on November 5, 2011

  Hei Caroline,

  Så gøy at du blir glad for det, bare koselig såklart!! :o) Hihi, ja – jeg vil absolutt tro det hadde blitt stor suksess!! hihi!! :o)

  Håper du har en DEIILIG helg!!

  Stor klem!

 • Tonerose on November 5, 2011

  Hei Helene,

  Så gøy at du fikk lyst til å lage marengs!! Kjempestas! :o)

  Tusen takk for det, det kommer til å bli superkos!!

  Ønsker deg en HERLIG helg!

  Stor klem!

 • Tonerose on November 5, 2011

  Hei Line,

  Bare koselig såklart!! :o)

  Koselig at vil bake!

  Jeg håper du har en NYDELIG helg!!

  Stor klem!

 • Tonerose on November 5, 2011

  Hei Kari,

  Ojoj, ble det til at du testet ut marengsoppskrifta i går? SÅ gøy!! :o)

  Tusen takk for det – håper dere også har en HERLIG helg!!

  Stor klem!

 • Caroline on November 4, 2011

  Så utrolig flink du er!!!
  Tusen takk som deler disse hærlige oppskriftene med oss:)
  Må prøve meg på disse marengsene en dag,da vet jeg 2 småjenter som hadde blitt begeistret her i huset;)
  God helg til deg!
  Klem Caroline

 • Helene on November 4, 2011

  Dette fikk jeg lyst til å prøve meg på! God helg og lykke til med bursdagsfeiringen til Daniela:)

 • Har en drøm... on November 4, 2011

  Takk, takk ♥
  Ha en fin fredag;)

  Klem Line

 • Roka Design on November 4, 2011

  God morgen Tone:)

  Denne skal jeg teste ut i dag:)
  Lagd slike før, men da med annen oppskrift…

  Håper du og dine får en super duper helg!!:)

  Masse klem fra Kari:)

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...