Påskeeggjakt

Planer om påskeegg til barna?

Vi har gjerne besøk av en del søskenbarn av gutta i påsken, og da har vi flere ganger arrangert påskeegg-jakt osv i en eller annen variant.

Superkoselig!! =)

I år blir det vel dessverre annerledes pga Covid-19, men det kan jo være kjempegøy med påskeeggjakt med kun egne barn også.

Hos oss har de tidligere gjerne vært 6 barn til sammen til påskeeggjakten, og de siste årene har vi pleid å gjemme påskeeggene utendørs. Det kan være at det er ett påskeegg til hver, at det er mange små egg som de samler og deretter deler, det kan være at de løper rundt og leiter, eller det kan være rebus/skattejakt etc.

Jeg har noen små plastegg i ulike farger som jeg har kjøpt på eBay for lenge siden, disse er helt supre å gjemme rundt omkring i hagen =) Det er mange år siden jeg kjøpte mine, og da fantes de ikke her til lands – men nå har jeg sett flere steder de kan kjøpes =) I fjor brukte jeg disse – og i brevet fra påskeharen stod det at hvert barn skulle lete etter sin egen farge. Det fungerte helt supert! Gutta våre er såpass store at i fjor ville de være med på forberedelsene/planleggingen, i tillegg til at de hadde lyst til å gjemme eggene. Perfekt!! De gjemte eggene til de minste barna slik at de var enkle å finne, mens eggene til de større barna trengtes litt mer innsats for å finne kan du si, hihi. Kjempegøy!

I disse små plasteggene er det ikke plass til så mye, en liten sjokoladebit, litt popcorn osv. I fjor laget jeg i tillegg ett gullegg til hver – disse knøt jeg sammen med en sløyfe i samme farge som de andre eggene slik at det skulle være enkelt å se hvem som tilhørte hvem =)

Gulleggene ble i litt ulik størrelse, jeg brukte litt gullspray som jeg sprayet påskeegg vi allerede hadde liggende fra tidligere år. Inni gulleggene fikk barna en liten legofigur de kunne bygge.

Ekstra kult å lete etter gullegget =)

Over ser du bildet av brevet vi fikk fra påskeharen, de minste barna går fremdeles i barnehagen – så gutta våre synes det var kult med brev fra påskeharen fortsatt. Dermed ble det det! =) Gratis print av dette brevet finner du HER, om du har lyst til å lage tilsvarende. Jeg har lagt det ut på bloggen uten tekst slik at du kan skrive den teksten du selv ønsker, enten før du printer ut – eller print ut tegningen, og skriv på teksten for hånd selv etterpå =)

I fjor malte jeg også et stort skilt som jeg tenkte det kunne være gøy å pynte med ute før barna kom =) Jeg brukte brevet jeg har laget fra påskeharen som inspirasjon, og malte på en stor sponplate. Jeg brukte veggmaling som vi hadde stående til bakgrunnen, og resten malte jeg med en blanding av hobbymaling (akrylmaling) og veggmaling. Til slutt tegnet jeg rundt alle linjer/detaljer med en svart tusj, slik at det ble litt kraftigere kontraster =)

Ikke så lenge til påske nå! Regner med det må bli en eller annen form for påskeeggjakt i år også, selv om vi ikke kan være så mange som vi helst vil. Kanskje jeg og mannen kan lage en litt mer utfordrende rebus i sammen, nå som det da antagelig kun blir våre gutter som skal på jakt. Blir nok stas det også!

Stor klem =)

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...