{ Royal Icing // Oppskrift }

IMG_5745-2_royal_icing_oppskrift_melismasse

Nylig hadde jeg en demo på BuskerudStorsenter – og da ble det snakk om hvordan jeg fester kakepynt på kakene mine. Jeg bruker vanligvis royal icing! (evt vanlig melismasse, men det er aller best å bruke RI da denne er sterkere) Tidligere har jeg skrevet om dette inni innlegg, men fant ut at det var på tide med et eget innlegg slik at det ville være lett å finne igjen seinere. Nå har jeg etterhvert klart å lage meg en side her på bloggen med oversiktelige innlegg av oppskriftene mine – planen er å få lagt ut flere etterhvert også ♥ Bare trykk på fanen øverst på siden, OPPSKRIFTER

Om jeg skal lage mønster slik som dette barokk-mønsteret på bildet over (love it!) bruker jeg aller helst royal icing – anbefales! Skal du skrive på kaken og ikke ønsker å feks male, fungerer det supert å bruke RI, denne er mye bedre å jobbe med enn vanlig melismasse – og er mye hvitere og blankere.

 Pisk sammen 2 eggehvitter og ei pakke med melis (500g) , ha oppi litt sitronsaft. Pisk dette sammen i en kjøkkenmaskin – gjerne leeeenge – feks 5minutter. Har du små egg kan du gjerne holde litt melis tilbake som du heller tilsetter etterhvert slik at den ikke blir for tykk, bruker du store egg kan du evt tilsette litt ekstra melis om røra di blir tynn.

Ta-taaaa! Blank hvit fin melismasse, kjempefin å skrive og dekoere med, og sterk – fungerer supert til å feste kakepynt med. Egner seg også flott til å lage broer av melis, krone, blomster osv. Jeg liker å ha melismassen/RI over i en engangs-sprøytepose, har du liten rund tipp er denne perfekt å bruke om du vil skrive osv. Har du ikke dette klipper du bare et lite hull i enden. Husk å feste sammen andre enden av posen med en strikk.

Ønsker deg en NYDELIG dag – kos deg masse med kakedekorering!  ♥

Stor klem!

// flere oppskrifter finner du HER

2 Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...