Sjokolade og Vanilje – hvordan lage dessert i små glass!

dessert i glass påske påskedessert IMG_6782
Velkommen! I dag kommer som lovet litt flere bilder + fremgangsmåte på hvordan jeg laget disse dessertene til påske! ♥ De er enkle og raske å smette sammen, og er supre å ha med på tur. ..og ikke minst GODE! ♥  Klikk deg videre for å se flere bilder/lese mer…

dessert i glass påske påskedessert IMG_6786
Du kan lage slike desserter i glass på SÅ mange måter, bare finn frem det du synes er godt – og smett det oppi glasset lagvis! Jeg har her laget en veldig rask og enkel variant – også synes jeg den duse gule fargen på vaniljekremen passer så godt nå til påske! ♥
dessert i glass påske påskedessert IMG_6748
Jeg har brukt ferdig vaniljekrem ifra matbutikken, også har jeg bakt sjokoladecupcakes. Cupcakeoppskrift finner du HER. Raskt og enkelt! De små glassene jeg bruker er glass ifra matbutikken som har innhold babymiddag. Perfekte porsjonstørrelser!
dessert i glass påske påskedessert IMG_6751
Først forsøkte jeg å dele cupcaken i to, men synes det ble seende penere ut inni glasset om jeg smuldret opp cupcaken isteden. Start med å  bryte cupcaken i litt biter og legg nederst i glasset, jeg har brukt ca en halv cupcake i hvert lag.
dessert i glass påske påskedessert IMG_6753
Den ferdige vaniljekremen har jeg hatt over i en engangspose ifra wilton, da blir det SÅ mye enklere å fordele kremen jevnt i glasset. Engangsposer kan du feks kjøpe her, husk kode tonerosedesign – da får du 5% rabatt ♥
dessert i glass påske påskedessert IMG_6755
Klipp hull på tuppen av sprøyteposen, og sprøyt et lag med vaniljekrem inni glasset.
dessert i glass påske påskedessert IMG_6757
Så fortsetter du med et lag sjokolade – bruk resten av cupcaken du startet på i  stad, eller finn frem en til om du ønsker mer.
dessert i glass påske påskedessert IMG_6761
Jeg valgte å bruke to lag med vaniljekrem – men tykkelsen på lagene bestemmer du helt selv!
dessert i glass påske påskedessert IMG_6770
Avslutt med et lag sjokolade igjen – og desserten er klar! Du kan bruke akkurat hva du vil til disse glassene, helt perfekt med kakerester – eller hva du måtte ha for hånden! Neste gang tror jeg at jeg vil prøve meg på litt ulikt innhold i alle lagene – og kanskje litt knust kjeks etc også? Vil tro det ville vært DEILIG med friske bær sammen med noe.. Og kanskje nøtter? hmm. hihi!
dessert i glass påske påskedessert påskeIMG_6772
Skal du ha med dessertene på tur smetter du på lokket og de er klare – om du skal servere de hjemme kan du gjøre som meg, og pynte de med et lite silkebånd. Å feste skjeen til glasset er både praktisk og søtt!
dessert i glass påske påskedessert IMG_6782
Hjertelig takk for at du tittet innom bloggen min i dag, det setter jeg stor pris på! Jeg håper du får en HERLIG påske! ♥  Stor klem fra meg!

8 Comments

 • Tonerose on April 10, 2012

  Hei Cecilie,

  Så bra du likte idèen! jepp, ikke sant?? kjempepraktisk, OG søtt!!

  ja, ikke sant.. Typisk!! men det er sant som du sier – heldigvis koster de ikke så masse! :o)

  De søte skjeene har jeg kjøpt på søstrene grene for en stund siden, jeg krysser fingrene for at de får inn igjen noe lignende – jeg tenkte jo ikke på at det hadde vært herlig å kjøpt inn litt annet til piknik-utstyr til sommer’n! :o)

  Håper du har en herlig dag!

  Stor klem!

 • Cecilie G on April 9, 2012

  Veldig god ide : ) og det ser kjempegodt ut”
  synd jeg akkurat kastet alle glassene jeg hadde spart på i tilfelle noe lurt kom opp ; )
  Men man går jo ikke konkurs av noen middagsglass.
  Kjempelurt å ha med på tur og det gjør vi mye.
  Hvor har du kjøpt de søte skjeene?

 • Anonymous on April 7, 2012

  Tusen takk :o)))

  klem Anette:)

 • Tonerose on April 7, 2012

  Hei Anette,

  hihi, så søt du er!! :o) Høres ut som en herlig plan! Nam!! Kos deg massevis med besøk i helga!

  Tusen takk! Riktig god påske til deg også!!

  Stor klem!

 • Anonymous on April 6, 2012

  hei hei :O)) ååå nam nam :o))) sååå deilig :o)) nå fikk jeg lyst til å bake hi hi, dette må prøves!:)venter besøk i helgen:)
  .. det går vel kanskje også da å lage cupcakes med vaniljekrem og pynte de også kanskje..NAM..GOD PÅSKE!!:D
  klem fra anette:)

 • Tonerose on April 4, 2012

  Hei Reidun,

  hihi, høres bra ut!! Jepp, de kan man bruke til MASSE! :o)

  Håper du har en HERLIG påske!!

  stor klem!

 • reidun on April 4, 2012

  Dette såg kjempe godt ut også så lett å ha med seg=0))
  Har jo tatt vare på en god del flasker og glass no,herlig du e som deler med oss=0))
  Endelig slipper eg å kaste alle glassene.
  Klemz

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...