Søte pinner til party!

Ja, selvsagt måtte vi ha “donuts” i andre varianter også, hehe!

Nylig delte jeg oppskriften vi brukte da vi prøvde oss på å bake donuts i ovnen. I utgangspunktet hadde vi ikke planlagt noe tema for bursdagen til Lukas, men siden det fungerte så greit med disse donutene – ble det raskt bestemt at det ble litt tema i år allikevel – nemlig donut-party! =) Herlig!

Til bursdagen til Lukas laget vi dermed små kransekake-ringer som små donuts, festet på pinne.

Hvorfor ikke?

Hihi!

Jeg malte mandler i blenderen min (Vitamix), og blandet deretter inn melis og eggehvite. Her kan du selvsagt også kjøpe ferdig kransekakemasse om du vil ha det enda litt enklere til en liten porsjon med kransekake-ringer =)

Jeg trillet ut og stekte en prøvekake (siden jeg hadde laget deigen selv, var det greit å sjekke om deigen var ok før jeg stekte opp alt) – det var lurt jeg gjorde, for det ble en nesten helt flat kransekake, haha! Jeg malte litt mer mandelmel og blandet i, stekte på ny – og dermed ble det mye bedre =)

Som pinner brukte jeg grillpinner som jeg delte i to =) De avkjølte kransekakeringene pyntet vi med marsipan farget lys rosa, og litt strøssel over =) Marsipanen festet jeg til ringene ved å bruke litt vann både over og under marsipanen – da festet den seg lett til kransekaken, og strøsselet festet seg fint i marsipanen.

Hver “donut” pakket vi inn i søte små cellofanposer, og pyntet med en liten sløyfe =)

Kjempegøy!

Stor klem =)

// alle innlegg fra bursdagen til Lukas / Donut-party finner du samlet HER

// oppskrifter finner du samlet HER

// dessertbord HER

No Comments

Leave a Reply