{ Taco bar // Buffet }

Lag en taco-bar!

Hvem elsker vel ikke taco? =)

Hva med å lage istand en taco-buffet neste gang du inviterer til selskap?

Personlig tenker jeg at dette kan passe til alt fra konfirmasjon til bursdag, ja – eller gjør man det skikkelig fancy kan det jo passe i et rustikt bryllup også! Her kommer det helt an på hovedpersonen/hovedpersonene, og hva de liker! Selv elsker vi taco, og småtassene kunne definitivt spist det hver eneste dag, hihi =) 

Sist vi inviterte til selskap hadde jeg så lyst på taco, dermed ble det taco-buffet =) Ved å lage det på denne måten kunne jeg gjøre klart absolutt alt i forkant, og det elsker jeg!

Til og med kjøttet gjorde jeg klart på forhånd, og hadde det over i en slow-cooker, dermed kunne kjøttet stå og småputre og godgjøre seg oppi denne hele tiden. Lettvint!! Jeg elsker å slippe å gjøre noe mat-relatert når gjestene først har kommet, så alt som kan gjøres helt ferdig på forhånd er midt i blinken =)

Noen dager i forveien finner jeg frem beholdere og begynner å planlegge. Mhmmm, jeg blir en smule mobbet av mannen min fordi jeg planlegger hver minste detalj – type hvor agurken skal ligge… =) Men for meg gjør det å planlegge alt helt ferdig i forkant, det hele så mye enklere når dagen for selskapet kommer. Selvsagt, skulle jeg bare satt frem en taco-buffet hadde det jo ikke spilt noen rolle å planlegge hvor alt skulle stå – men siden jeg hadde lyst til å tegne litt osv var det greit å planlegge hva jeg hadde av beholdere som kunne passe til alt, og deretter finne en søt måte å stille det opp på =)

…og ikke minst synes jeg det er gøy å gjøre sånt! =)

Vi har god benkeplass på kjøkkenet, dermed tenkte det det passet å bruke en av kjøkkenbenkene til maten – i stua hadde jeg satt frem et dessertbord. Hadde vi ikke hatt såpass mye benkeplass kunne dette selvsagt gjerne stått på et bord isteden. Jeg fant frem det jeg hadde av beholdere som jeg tenkte det kunne passe å bruke, deretter skrev jeg ned på noen post-it-lapper hva slags innhold jeg tenkte å ha i taco-bar´n – og begynte å fordele lappene utover beholderne jeg hadde funnet frem. Til taco er det jo utrolig mye forskjellig som kan være godt, så her er det litt smak og behag hva man velger å fylle den med.

Jeg gikk for tacokjøtt, tacolomper, skjell, nachos, mais, ananas, tomater, agurk, oliven, guacamole, paprika, bønner, salat og ost – ja, og mild og hot salsa, rømme og jalapenos om noen lurer =)

På kjøkkenbenken rullet jeg ut tegnepapir fra IKEA som “duk” på bordet, tenkte det kunne være en artig vri! Jeg kuttet til lengden på benken, og for å dekke hele benken trengte jeg to strimler av tegnepapiret fra IKEA (de tegnepapir-rullene de har til barnetavlene) Dermed kunne jeg skrive og tegne på benken! =)

Vi har et taco-snurre-brett med ulike rom, dermed plasserte jeg det midt på benken som du ser på bildet over.

Ellers brukte jeg glassboksene vi har fra IKEA til det meste andre, disse har vi i litt forskjellige størrelser – disse har også lokk, dermed kunne jeg kutte opp grønnsaker, ta op lokket – og smette de inn i kjøleskapet til det var klart for servering. Dermed var alt helt klart, jeg trengte bare vippe av lokkene! Og ikke minst var det veldig kjapt og enkelt å rydde bort dette etterpå da alt allerede var klart i bokser der det var noe igjen =)

De større hvite ildfaste formene kommer fra Coop obs, jeg kjøpte de for et års tid siden tror jeg? Taco-snurrebrettet vet jeg dessverre ikke hvor kommer fra, det har vi hatt i mange år. Ja, også brukte jeg slowcooker´n til tacokjøttet, denne har jeg kjøpt på Clas Ohlson for mange år siden (elsker den! Genial til å lage chili con carne og masse annet i!)

Ja, tilbake til pyntingen!

Jeg prøvde meg litt frem på hvodan jeg kunne tenke meg å stille opp de ulike beholderne, og deretter tegnet og skrev jeg litt rundt på “duken”. Noe hadde jeg planlagt i forkant, og noe ble litt til underveis – men jeg synes uansett det var en artig variant, kan gjerne gjøre noe tilsvarende igjen senere! =) Ikke minst var det en rimelig og litt annerledes måte å servere maten på – og ikke minst veldig praktisk!


Jeg håper du likte taco-bar´n vår, og at det kanskje kan være til inspirasjon for noen – uansett type selskap!

Ønsker deg en HERLIG dag!

Stor klem =)

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...