{ Tips til 17.Mai – pikekyss på pinne! }

Et av elementene på 17.Mai-dessertbordet jeg hadde med på God morgen Norge var disse pikekyssene på pinne, og jammen fortjener de sitt eget innlegg =)

De er superkule til barna på 17.mai!

Søte, rimelige, og enkle å lage – perfekt alternativ til kake og is =) Disse har blitt veldig populære til barnebursdager etc her hjemme, så jeg har etterhvert laget disse ganske mange ganger =) Pikekyss kan lages i alle mulige fasonger, her er det nesten bare fantasien som setter grenser. Sånt liker vi! =)

For å lage disse har jeg først laget en porsjon med pikekyss-røre, du finner oppskriften jeg bruker HER. Deretter har jeg funnet frem en stor engangs-sprøytepose, denne har jeg da malt striper inni; røde og blå striper. Disse stripene maler jeg med konditorfarge (den kraftige varianten som kan kjøpes på kakekutstyrsbutikker, Jernia etc) og en liten pensel, inni posen – fra tuppen og oppover inni posen. Når jeg da fyller sprøyteposen (og klipper hull i tuppen) kan jeg sprøyte ut pikekyss-røre som får dette stripete mønsteret. Jeg legger søte papirsugerør på en bakepapirkledd plate, og sprøyter ut pikekyssmassen med en sirkel-bevegelse med hånden, slik at de får denne fasongen. Ved å sprøyte pikekyssrøra over papirsugerørene vil røra feste seg til sugerørene, og når pikekyssene står i ovenen til tørk/steking stivner/tørker alt, og du får “kjærligheter på pinne”!! Pikekyssene skal tørke ganske lenge, type 5-6timer, eller natta over på svaaaak varme, se beskrivelse i oppskriften =) Lager du små lollipops kan du klippe papirsugerørene i to, så får du dobbelts å mange. De skjønne papirsugerørene jeg bruker kommer fra FestFabrikken

Da jeg først laget en porsjon med pikekyss til disse pikekysspinnene brukte jeg resten av røra til å lage klassiske pikekyss, da farget jeg en liten porsjon av røra blå, og en porsjon hvit. Resterende røre sprøytet jeg ut uten farge, dvs hvit =)

Kos deg med forberedelser til 17. Mai – jeg håper du får en FANTASTISK dag!

Stor klem =)

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...