{ 17. Mai dessertbord // Inspirasjon // God morgen Norge }

Da var jeg på plass i studioet hos God morgen Norge TV2!

Dermed er det tid for et bildedryss av dessertbordet til 17.Mai – dette viser jeg frem på GMN akkurat nå om du ser på – fredag 11. mai =)

I kjent stil lager jeg istand et komplett dessertbord med massevis av tips og inspirasjon, denne gangen rettet mot 17. Mai.
En ære å bli invitert tilbake igjen!

Dette bordet er enkelt og dekorativt, i ekte JukseSuperMamma-stil!

Her finner du tips til desserter/kaker du kan lage, morsomme varianter til barna, og ikke minst komplett dessertbord om du vil gå all-out. Kjempegøy!! Jeg lærer meg å høre mer og mer på boka vår JukseSuperMamma, så dette bordet er forholdsvis enkelt å lage istand – og samtidig ser det kjempestilig ut! Planlegger du konfirmasjon, bryllup eller annet selskap nå på våren får du generelle tips til oppbyggningen av et stilig dessertbord du kan lage selv =)

Til dette dessertbordet har jeg designet trykksaker i flaggets farger, du finner alle trykksakene på bloggen til gratis nedlasting/privat bruk. Når det kommer til oppbyggingen av dessertbordet er jeg som kjent veldig glad i å stille opp bordet symmetrisk, så langt det lar seg gjøre. Da føler jeg at jeg kan ha mange elementer på bordet, uten at det virker rotete. I tillegg passer jeg på å holde meg til fargevalget mitt for at bordet skal virke roligere og mer balansert, dermed er de fleste elementene på dette bordet rødt, hvitt og blått – eller evt sølv =)

 

For å få litt høyde på dessertbordet har jeg bakerst plassert et par store kubbelysestaker/vaser som jeg har fylt med popcorn – det pleier alltid å være veldig stas med litt salt på dessertbordet sammen med alt det søte.

Som litt ekstra dekorasjon har jeg plassert et par flagg i hver kubbelysestake, dette gir litt ekstra høyde bak på bordet – og henter inn de flotte norske flaggene som selvsagt hører med til 17.Mai =)

Denne gangen har jeg plassert utover brede sløyfer i flaggets farger bakover på dessertbordet, deretter har jeg plassert alle fat, kandelabre etc på disse sløyfene. Dette synes jeg er en fin måte å hente inn fargetemaet på et dessertbord, i tillegg til at bordet blir ryddig og får et helhetlig uttrykk =) Jeg har gjort dette tidligere også, da har jeg gjerne brukt lekre stolsløyfer fra FestFabrikken.

 

Midt på dessertbordet har jeg plassert en stor champagnekjøler, perfekt for en champagnefrokost på 17.Mai! Denne kan eventuelt gjerne fylles med alkoholfri “champagneflasker”, type eplecider etc så passer det fint til barna også =) Alternativt passer det selvsagt kjempefint med en kake midt på bordet, men denne gangen tenkte jeg å holde dessertbordet helt enkelt å lage istand! Inviterer du til brunch kan du fylle champagnekjøleren med nystekte runstykker, baguetter etc – og justere elementene på bordet tilsvarende =)
Mange muligheter!


Pikekyss i flaggets farger! Et annet alternativt til frokost/brunch her, i flaggets farger, ville vært feks blåbær, jordbær/bringebær og honningmelon el. Oppskrift på pikekyss finner du HER

Brownies, SÅ deilig!!
Superdeilig oppskrift finner du HER. Disse har jeg pyntet med et lag marsipan, og plassert søte papirsugerør med en sløyfe på – DIY video finner du i innlegget med oppskriften. Slike browniepinner er både dekorative og enkle å plukke med seg for å spise. Brownies kan også bakes i forkant og fryses. Perfekt! De vakre sugerørene kommer fra FestFabrikken

Pikekyss på pinne!!

Pikekyss på pinne har blitt VELDIG populært hos barna, her i huset er det fast inventar i så og si alle barnebursdager tror jeg. De er enkle å lage, plasser papirsugerør på et bakepapirkledd brett og lag “swirls” av marengs-røre på toppen. Stek/tørk i ovnen, og dermed får du “lollipops” av pikekyssene! Pikekyss kan virkelig lages i utrolig mange varianter, kun fantasien som setter grenser =)

 

Oppskrift på pikekyss finner du HER

På hver side av dessertbordet plasserte jeg en kandelaber – dermed fikk jeg fin høyde bakerst på sidene på bordet. Dette gir en fin helhet til bordet, og er en stilig måte å sette frem cupcakes på!

Bak bordet hang jeg opp et vakkert banner i flaggets farger, du finner gratis print HER.
Jeg festet vimpelrekken til veggen ved å bruke litt dobbeltsidig teip.

Glitrende glass!!

SÅ lekkert til champagnefrokosten! Slike glitrede glass har jeg laget tidligere, som du kanskje vet ELSKER jeg litt glitter, hihi! Glitteret er festet på utsiden av glasset, og kan enkelt fjernes etterpå ved å la glassene ligge litt i vann – da kan du enkelt skrape bort glitteret. Du finner DIY video av hvordan lage slike glass HER

– When in doubt, just add glitter – 

Jeg tok visst litt av, og glitret flere av champagneflaskene også – haha! =) Elsker glitter! I tillegg pyntet jeg flaskene med søte sløyfer i flaggets farger.

Nammm!

Jeg prøvde meg på litt ny konfekt denne gangen, dermed laget jeg denne salte sjokoladekonfekten. Den ble supergod! Og ikke minst; raskt og enkel å lage – den trenger ikke innom ovnen engang! I ekte JukseSuperMamma-stil =) Du finner oppskrift HERKonfekten har jeg pyntet med søte små blomster som jeg har laget av marsipan farget i rød, hvit og blå – selvsagt i flaggets farger her også =) Jeg holdt dette bordet veldig enkelt, men har du lyst til å lære å lage masse nydelig pynt av marsipan, dekorere designkaker etc holder jeg kurs i kakedekorering! Det er UTROLIG gøy, og du lærer MYE! =) Du finner mer informasjon om dette HER ♥

Enda mer deilig konfekt! Dette bordet forsøkte jeg å holde enkelt, dermed tenkte jeg å holde elementene på bordet forholdsvis enkle å lage – denne havregrynskonfekten er også rask å lage, og trenger heller ikke stekes. Og den smaker kjempegodt! =) Du finner oppskrift HER

Cupcakes!

Jeg designet cupcakewrappere til dette dessertbordet – du finner gratis print av disse HER


Er du på jakt etter en enkel oppskrift til cupcakes har jeg flere samlet her på bloggen, sjokolademuffins finner du HER, vaniljemuffins HER og kryddercupcakes HER. Disse kan fint lages i forkant og fryses, pakkes i tupperware-boks, plastpose el. =)

Popcornbokser! Her har jeg printet ut små varianter, denne gangen fylte jeg de med potetgull istedenfor popcorn siden jeg allerede hadde popcorn et annet sted på bordet. Du finner disse popcornbegrene i vanlig størrelse, samt i mini-størrelse til gratis print til privat bruk HER.
Enjoy!

Phui, da tror jeg at jeg har vært innom det meste??

Ja, pikekyssene på pinne har jeg forresten plassert i en beholder fylt med sukker, dermed kan jeg enkelt stikke pinnene ned i sukkeret – og de står opp av seg selv =) 

Jeg håper dessertbordet falt i smak, og at du fant tips/inspirasjon til egen feiring =) De glitrede glassene er forresten supre til å fylle med ulike desserter også, de trenger ikke nødvendigvis være til å drikke av.  Sjokolademousse, mandelkjernepudding etc etc – mange muligheter!

Ønsker deg en VIDUNDERLIG dag videre!

Stor klem ♥

 

// lær å senke skuldrene, og få en god porsjon trøst og tips – kjøp boka vår JukseSuperMamma HER =)

// all gratis print/trykksaker finner du samlet HER

// inspirasjon til dessertbord finner du HER, her finner du alt fra konfirmasjon til barnebursdag

// tidligere besøk hos GMN samlet HER

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...