Trinn for trinn hvordan jeg lager Popcorn Boksene mine!

Velkommen!
hvordan_lage_popcornbokser_hello_kitty
I dag kommer det som lovet fremgangsmåte på hvordan jeg lager de små boksene mine. Disse bruker jeg mye, de er jo så søte!! Klikk deg videre for å lese mer…
 IMG_5650hvordan_lage_popcornbokser_hello_kitty IMG_5642hvordan_lage_popcornbokser_hello_kitty
De er helt perfekte til alle selskap synes jeg, da man kan variere utseende (og innhold) etter anledningen.
popcornbøtter mini barnemix popcornboks popcornbøtter lyseblå popcornboks dåp
Første gang jeg laget små bokser tenkte jeg at dette egnet seg hovedsakelig til barneselskap, men det er jo midt i blinken til popcorn og annet knask til voksne også!
hvite popcorn bokser popcornbeger  hvite bokser popcornbeger popcorn
Og er det veldig små gjester i selskapet er de supre å fylle med puffa ris, cheerios el…!
esker til popcorn popcornbokser
Du kan som sagt lage de akkurat hvordan du vil, men jo hardere/tyngre kartong du bruker jo stivere blir den ferdige esken. Hvorvidt du bruker mønsterkartong, ensfarget ark, fotopapir etc er helt opp til deg! Du kan velge å dekorere arket før du lager esken, eller du kan printe ut små lapper som du fester på de ferdige boksene. Jeg synes jo selv det er supersøtt å matche de til resten av kakebordet da!

IMG_5592_hvordan_lage_popcornbokser

I dag lager jeg litt rosa bokser, og bruker her lyserosa kartong i a4 størrelse fra Staples. Ved siden av kartongen trenger man også vanlig saks og dobbeltsidig teip. Jeg brukte dessuten en mønstersaks (jeg har x antall, men ender alltid opp med denne.. hihi), en metalllinjal og et pregeverktøy. Verktøyet og linjalen gjør jobben lettere/esken blir mer kantete, men det er ikke et must. Og hvorvidt du vil ha mønstret kant øverst eller ei er såklart valgfritt.
_hvordan_lage_popcornbokser_mal_popcorn
Start med å printe ut malen på boksene. Jeg bruker nok aller mest malen jeg har laget hvor alle sidene er like brede, men jeg legger også ut en smalere variant for de som ønsker denne. Den smale boksen er super til frokostblanding etc til mindre barn, alt som man ikke trenger så store mengder av! Klikk på bildet/malen, slik at bildet blir større. Deretter høyreklikker du på bildet og lagre det på pc’n din.
mal smal popcornboks bredde a4ark stående _hvordan_lage_popcornbokser_mal_popcorn
Deretter åpner du feks word, og limer inn/laster opp bildet ditt her inne. De brede boksene går det to stk av på et liggende a4 ark, mens på de smale avhenger det av hvor høye du vil ha de – her bruker du a4arket stående.
popcorn bokser _hvordan_lage_popcornbokser_mal_popcorn
Her har jeg limt inn bildet to ganger, og valgt sideoppsett liggende slik at jeg får boksene brede nok. Så er det bare å printe de ut! Husk å skrive ut malen på baksiden av arket, om du har kartong som det er mønster på en side. Strekene er lyse, men det er penest å ha de inni boksen!
IMG_5596_hvordan_lage_popcornbokser_mal_popcorn IMG_5600_hvordan_lage_popcornbokser_mal_popcorn
Skriv ut på ønsket kartong, og klipp deretter ut hele veien rundt. Bruk gjerne en mønstersaks slik som jeg gjør på den øverste kanten.
IMG_5601_hvordan_lage_popcornbokser_mal_popcorn
Deretter bruker jeg en tung linjal og et pregeverktøy, og preger linje/hakk langs alle brettekantene i boksen. Dette gjør at det blir pene rette kanter når jeg etterpå bretter boksen.
IMG_5607_hvordan_lage_popcornbokser_mal_popcorn
Etter du har preget langs alle linjene er det bare å brette i vei!
IMG_5613_hvordan_lage_popcornbokser_mal_popcorn
Til å feste boksen sammen bruker jeg dobbeltsidig teip, og fester denne på yttersiden på den smale lille klaffen.
IMG_5616_hvordan_lage_popcornbokser_mal_popcorn
Jeg bruker også dobbeltsidig teip for å feste bunnen på boksen.
IMG_5617_hvordan_lage_popcornbokser_mal_popcorn
For å utnytte kartongen best mulig blir det da et lite tomrom i midten under/inni boksen (presser 2stk bokser inn på et a4ark), avhengig av hva du skal ha i boksene kan du la den være litt åpen, eller du kan gjøre som meg og lime fast et lite kartongkvadrat inni boksen.
IMG_5619_hvordan_lage_popcornbokser_mal_popcorn IMG_5622_hvordan_lage_popcornbokser_mal_popcorn
Det peneste er å bruke samme kartongen, her har jeg bare brukt litt hvit kartong slik at du ser hva jeg har gjort. Det spiller ikke så stor rolle hva du bruker igrunnen…!
IMG_5624_hvordan_lage_popcornbokser_mal_popcorn IMG_5625_hvordan_lage_popcornbokser_mal_popcorn
Ta-taaaa! Boksen din er ferdig!
IMG_5627_hvordan_lage_popcornbokser_mal_popcorn
Da er det bare å pynte i vei etter ønske, eller du kan la de være enkle. Vanligvis bruker jeg en merkelapp/tekst med innholdet i boksen, og gjerne litt farger/mønster rundt. Men det er jo helt opp til deg! Disse små boksene tror jeg muligens jeg bruker i en barnebursdag Hello-Kitty-style som snart dukker opp – så her prøvde jeg meg fram med å feste noen søte små Hello Kitty bilder på.
IMG_5629_hvordan_lage_popcornbokser_mal_popcorn
Jeg bare googlet “hello kitty” og dermed poppet det opp massevis av bilder.
IMG_5637_hvordan_lage_popcornbokser_mal_popcorn IMG_5635_hvordan_lage_popcornbokser_mal_popcorn
Jeg håper denne beskrivelsen var passelig forståelig, og at du fikser å lage slike selv! Jeg synes som sagt selv det er helt genialt, du kan matche og gjøre kakebordet supernydelig uten at det blir voldsomt dyrt – også slipper du oppvaska også! hihi.
IMG_5640_hvordan_lage_popcornbokser_mal_popcorn
Takk for at du tittet innom bloggen min, jeg håper det var til inspirasjon! ♥
Jeg håper du har en HERLIG dag!!

26 Comments

 • Anonymous on July 29, 2012

  Hei har tenkt til å lage popcorn boksene men jeg har ikke dobbeltside teip, så tror du jeg kunne bare brukt lim eller noe annet?

 • Wenches Lille systue on June 5, 2012

  Heisan.
  Har nettopp fått til å lage Franske Makroner etter oppskrifta di. Nå skal jeg lage små esker som jeg kan legge dem i. Tenker de små popkornboksene kan passe, bare at man lager den litt kortere. Hvis du ikke har noe lurt liggende på lur?

 • Wenches Lille systue on June 5, 2012

  Heisan.
  Har nettopp fått til å lage Franske Makroner etter oppskrifta di. Nå skal jeg lage små esker som jeg kan legge dem i. Tenker de små popkornboksene kan passe, bare at man lager den litt kortere. Hvis du ikke har noe lurt liggende på lur?

 • Anonymous on May 22, 2012

  Hei 🙂
  Har hentet masse inspirasjon fra deg 🙂
  Lurer på hvor mange esker lager du i en dåp til 32 gjester? Bruker du og lage en til hver eller satser du på at det ikke er alle som vill ha?

  Mvh.
  Nathalie
  thaliieb@hotmail.com

 • Stine on May 13, 2012

  Må først og fremst si at du har en utrolig nydelig blogg!! Ikke minst inspirerende for slike som meg som mangler ideer, men liker å lage ting selv. Så tusen takk for at du har denne bloggen! Jeg lurer på 1 ting, når du printet ut hello kitty bildene, brukte du vanlig ark, eller foto papir? Evt hvor kam man få tak i ?

 • Cecilie G on March 8, 2012

  Takk : ) Da skal jeg nok klare det : )

 • Tonerose on March 7, 2012

  Hei Cecilie,

  Så koselig at du likte de!! :o)

  Jeg har laget et innlegg om hvordan man lager merkelapper i word – der kan du lese litt mer om hvordan man behandler bilder i word for å kunne endre størrelse :o) Her er link: http://itoneroseshage.blogspot.com/2011/12/hvordan-lage-merkelapper-til-stilige.html

  Kort fortalt åpner du bildet i word, og klikk på bildet slik at dt er markert. deretter klikker du på format – tekstbryting – og velge foran tekst eller bak tekst. Litt lengre til høyre kan du da justere str på bildet. Da kan du klikke på bildet, og flytte/dra det rundt som du vil.

  Håper dette var til hjelp! :o)

  Stor klem!

 • Tonerose on March 7, 2012

  Hei Ida,

  Så koselig å lese!! ♥ Gøy at du finner inspirasjon her inne!

  Stor klem!

 • Cecilie G on March 7, 2012

  Utrolig fine popcorn bokser.
  Jeg prøvde å få de større i word dokumententet, men fikk det ikke til .
  kan du lage en “dummy” instruksjon ; )
  Hilsen
  Cecilie
  (som skal bruke mer tid på å kikke i bloggen din)

 • Ida on January 26, 2012

  ah nåå ble jeg gla, her var det mye fint, jeg skal ha barnedåp, så dette va midt i blinken, suuupert:) 🙂 🙂

 • Tonerose on January 5, 2012

  Hei Rosaell,

  SÅ koselig å høre!! Hjertelig takk for det, snille deg!! ♥ Åh, ja det hadde vært kjempegøy – så gøy med to jentebursdager! (har selv to gutter, så det er sjeldent jeg får brukt rosa.. hihi!)

  Kos deg masse med forberedelsene, gjerne fortell hva du bestemmer deg for å lage – jeg synes det er kjempegøy å høre om det!! :o)

  Stor klem!

 • Rosaell on January 3, 2012

  Kjempe imponert over alt du lager!!! Så nusselige!! Jeg har to jenter som fyller år i januar og februar – så kanskje jeg bruker noe av den inspirasjonen jeg har funnet her inne hos deg!! For en FANTASTISK hello kitty kake – MEKTIG imponert!!! 😀

 • Tonerose on December 9, 2011

  Hei Celia!

  Hihi, SÅ søt!! ♥ Tusen takk søta, så koselig at du synes det!!

  Jeg håper du har det herlig, og koser deg med alt i livet ditt!!

  Stor klem!

 • celia on December 9, 2011

  Yngvil: “sjå mamma, hello kitty, kan eg fao?”
  Flott blogg Tone :o)
  Klem fra celia

 • Tonerose on October 14, 2011

  Hei Liv,

  Hihi – så gøy!!! Tipper du blir populær da, det blir gjerne en hit! :o)

  Håper du har en herlig helg!!

  Stor klem!

 • Anonymous on October 14, 2011

  Tusen Takk for herlig inspirasjon! Jeg tror jeg kommer til å lage disse til min 4 årings bursdag (og bli veldig populær 😉

  God Helg!

  Liv

 • Tonerose on October 9, 2011

  Hei Anne,

  Hjertelig takk for innspill på georginene!! snille deg!! :o)

  Hmmm, tror nok jeg lar de få overvintre ja… Også krysser jeg fingrene!! Tenker jeg titter på de og ser om de virker tørre eller fuktige, og tar det derfra. Tusen takk!! :o)

  Stor klem!

 • Anne (Moseplassen) on October 9, 2011

  Du, angående de georginene.
  Jeg synes du skal la de ligge over vinteren og krysse fingrene for at de har liv til våren. Det kan godt hende de da er så uttørka at de ikke vil mer, men det er da verdt å prøve.

  Dersom knollene ligger bare i kasse nå så tror jeg at jeg ville hatt tørr torv på de nå, så er de litt mer sikret mot videre uttørkning. Men om kjelleren er veldig fuktig så kan det være bedre å la de ligge som de er (helt umulig å synse om dette for meg, bare foreslår)

 • Tonerose on October 8, 2011

  Hei Made in heaven!

  Hjertelig takk for det,så stas at du synes det!! Morsomt at du vil prøve deg på boksene! :0)

  Håper du har en HERLIG helg!!

  Stor klem!

 • Made in heaven on October 7, 2011

  Hei! Fantastisk blogg du har, så masse flotte ideer!! Fikk lyst å forsøke meg på popcorn boksene!
  Ha en fin helg:))

 • Tonerose on October 7, 2011

  Hihi, så søt du er Vivian!! jepp – må jo omsider ha litt rosa der jeg har mulighet!! …blitt litt mye blått til alle anledninger..! Men men, kan jo lage mye søtt til dissa smågutta også! :o)

  Gokos!

 • Tonerose on October 7, 2011

  Hei Garden Angel,

  Så koselig at du synes det! Så morsomt, det var gøy å høre at du vil prøve deg på sånne!! ♥

  Takk det samme, og riktig god helg!!

  Stor klem!

 • Viv on October 5, 2011

  Åh, så søte!! Også så stas med litt rosa!! Tusen takk for malen, sis! 🙂

 • Garden Angel on October 5, 2011

  Du har alltid litt inspirasjon på lur du 😉
  Takk for at du deler!
  Jeg skal jammen lage noe lignende ved neste festlighet:)
  Ha en fortsatt fin uke!
  KLEM

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...