ToneroseDesign

You Are Viewing

A Blog Post

{ Deilige amerikanske cookies – oppskrift }

Jippi!!

ENDELIG!

Endelig har jeg fått til en oppskrift på amerikanske cookies som er akkurat sånn som jeg drømte om!!

Jeg har laget mange forskjellige varianter, men jeg hadde lyst på en oppskrift som er akkurat sånn jeg forbinder med typiske amerikanske sjokoladekjeks – og her er den!

NAM!!

Denne kommer jeg GARANTERT til å lage flere ganger ja!! =)

Jeg laget en porsjon til bursdagsfeiringen i påsken, jeg og mannen min har bursdager tett inntil hverandre og de lander alltid i forbindelse med påsken – dermed er vi så heldige å få masse familie på besøk til bursdagsfeiring. Superkoselig å møtes litt i påsken! ♥ Jeg laget istand et dessertbord (såklart, haha!) – jeg må få lagt over bilder slik at jeg kan skrive litt blogginnlegg om det om det er noen som har lyst til å se =)

Men – over til de DEILIGE sjokoladekjeksene!!

Her kommer oppskriften:

AMERIKANSKE CHOCOLATE CHIP COOKIES:

2,5 dl brunt sukker

2,5 dl sukker

1 dl matolje

100 g smør

2 egg

7-8 dl mel

1 ts salt

1 ts natron

1 ts bakepulver

 1 ts vaniljesukker

5dl hakket sjokoladebiter

Rør smør, olje og sukker “hvitt”. Tilsett egg og bland. Tilsett deretter de tørre ingrediensene. Fordel utover på bakepapirkledd plate med en iskremskje eller et par skjeer og stek i ca 10 minutter på 175 grader. Husk avstand mellom kjeksene – de flyter utover! =)


Jeg passet på å fryse noen av kjeksene da jeg hadde bakt de – og resten satte jeg frem i selskapene. Alle forsvant! Og du og du (!) så utrolig deilig det har vært å ha noen få igjen i fryseren – de tiner veldig raskt og er altfor gode å ha liggende… De forsvinner dessverre veldig raskt, NAM! =)

Håper du liker oppskriften – jeg elsket det!

Tidligere har jeg bakt andre varianter av amerikanske cookies, blandt annet Neiman Marcus Cookies som også er gode – disse er det en del nøtter osv oppi også – oppskrift finner du HER

Stor klem =)

// flere oppskrifter finner du HER

Leave a Reply
Blogglisten hits Populære norske blogger google.com, pub-8180419064211933, DIRECT, f08c47fec0942fa0