ToneroseDesign

You Are Viewing

A Blog Post

{ Fylte horn // Oppskrift }

Flere som elsker fylte horn?

Småtassene synes det er STOR stas å få fylte horn i matboksen, så nylig laget jeg en porsjon som jeg la i fryseren. Superlettvint å kunne fylle matboksen med, og ikke minst deilig å ha med på skitur osv =) Når jeg baker horn bruker jeg gjerne mammas gamle oppskrift, disse hornene er det kun vanlig hvetemel i – så de er ikke akkurat av groveste sorten, hihi.

Men de smaker UTROLIG deilig!


Her kommer mammas oppskrift om noen har lyst til å lage tilsvarende; de er kjempegode! =)


HORN:

50g smeltet smør (evt 1/2dl olje)
5dl melk
50g gjær
1ts salt
2ts sukker
1,3l hvetemel

Fyll: her har jeg stekt bacon og pølsebiter som jeg har blandet med ostebiter. Annet alternativ er feks ost & skinke med vårløk og krydder, eller pizzafyll el – mange muligheter! =)

Smelt smør, og bland i melken. Når temperaturen er ca 37grader blander du det våte sammen med det tørre. Elt deigen i kjøkkenmaskin i fem minutter. La heve ca 1 time/til dobbel størrelse. Del deigen i 4 like store deler, deretter kjevler du hver del flat, og kutter i 8 like store deler med et pizzahjul. (se bilder) Legg på fyll og rull hornet sammen. Legg på bakepapirkledd stekeplate. Pensle evt med litt melk eller pisket egg, stekes på 250grader i ca 8-10 minutter.

En porsjon gir ca 32 horn.

Enjoy! =)

Stor klem ♥

// flere oppskrifter finner du samlet HER

Leave a Reply
Blogglisten hits Populære norske blogger google.com, pub-8180419064211933, DIRECT, f08c47fec0942fa0