{ Fra God morgen Norge; Halloween dessertbord i ekte JukseSuperMamma-stil! }

Hjertelig tusen takk for så hyggelige tilbakemeldinger på innslaget på God morgen Norge TV2 i går! Så snille dere er! ♥ Jeg er veldig glad for at bordet falt i smak, og at dere likte at det var så enkle løsninger – dermed var det faktisk mulig å rekke å lage tilsvarende til kvelden selv =)

halloween dessertbord diy gratis print KL5A5863

Dessertbord til halloween – knask til små knask-eller-knep`ere

Som lovet kommer det i dag et bildedryss av dessertbordet =)

halloween søtsaker dessertbord KL5A5935

Siden Halloween var samme dag som tv-sendingen fant jeg ut at det var lurt å lage veldig enkle løsninger – og ikke minst lage mesteparten av innholdet på bordet slik at det var mulig å dele det ut til søte små som kommer på døren. Dermed var det noe som kunne passe for de fleste =)

halloween pikekyss monster KL5A5917

Har du lyst til å se flere dessertbord til Halloween finner du bordet jeg hadde med på GMN i fjor HER, og året før HER. Som du ser er det mye mer som krever litt tid på de bordene, selv om det også er iblandet litt enkle løsninger der også =)

Halloween dessertbord søtsaker ideer KL5A5931

Alltid når jeg skal designe et dessertbord begynner jeg med å leite litt rundt etter hva jeg har av beholdere, lysestaker, stettefat osv – dermed er det lettere å “bygge opp” bordet. I år hadde jeg lyst til å hente inn litt eple-grønt, jeg synes dette kan være en stilig farge å ha sammen med dyp lilla eller oransje til halloween. Siden jeg i fjor brukte en del lilla på bordet ble det i år svart, eplegrønt og oransje. Jeg hadde ingen duker i hverken oransje eller eplegrønt – dermed stakk jeg innom den lokale stoffbutikken og kjøpte et bittelite stykke eplegrønt stoff. Dette klippet jeg til i smale striper og plasserte utover bordet for å få en dash med farge. Rimelig og stilig! Som duk bruker jeg ofte nervøs fløyel-stoff som jeg kjøper på Jysk, en rimelig og utrolig enkel løsning for slike dessertbord. Dermed kan jeg klippe til i passe lengde, og trenger ikke tenke på hverken sying eller stryking.

Halloween sweets dessertbord søtasker KL5A5939

Når jeg designer dessertbord liker jeg gjerne å ha hovedkaken midt på bordet som et lite blikkfang, deretter stiller jeg opp elementene symmetrisk på hver side. Jeg synes dette er en fin måte å få bordet ryddig og elegant, og som du kanskje har lagt merke til gjør jeg dette på alle mine dessertbord. Da kan jeg ha mye innhold på bordet uten at det ser rotete ut =) Siden jeg denne gangen skulle lage et ENKELT bord som man raskt skulle kunne slenge sammen iløpet av kort tid selv ble det selvsagt ingen kake. Isteden kjøpte jeg et lite gresskar, dekorerte det med en glitrende maske og en heksehatt, plasserte det på et stettefat og la på litt nachochips og guacamole. For å få det litt morsomt – dette skulle være et dessertbord barna syntes var gøy – så skjærte jeg litt i gresskaret slik at det skulle se ut som om det kastet opp guacamolen… =) Selv elsker jeg nachochips og guacamole, så dette gjør jeg gjerne igjen ved en senere anledning! Inni gresskaret plasserte jeg en lommelykt slik at det lyste ut av munnen og øynene – men ønsker du en raskere variant kan du selvsagt bare tegne på gresskaret med en permanent tusj istedenfor å skjære til. Eller sett igang unga til å skjære gresskar – garantert superpopulært! =)

halloween blodig popcorn oppskrift KL5A5885

Blodig popcorn – dette er en klassiker til halloween. Tidligere har jeg laget dette ved å smelte hvit sjokolade og blandet med pulverfarge (evt smelte rød candy melt) – men dette er litt mer knotete å få tak i enn vanlig gelefarge, dermed laget jeg en annen variant denne gangen slik at alle skulle ha mulighet til å kunne lage det til kvelden. Her har jeg rett og slett blandet litt melismasse (melis og bittelitt vann) og hatt oppi en del rødfarge – ser skikkelig creepy ut!! =) Dette er en fordel å drysse på ikke så lenge før gjestene kommer, ønsker du å lage klart god tid i forveien (feks dagen før) ville jeg nok heller brukt farga hvit sjokolade eller candy melt da den ikke tørker på samme måte som melismassen =)

halloween tips godteri ostepop KL5A5891

I et par glasskrukker fylte jeg små cellofanposer med bla ostepop og teipet igjen – før jeg fylte posene tegnet jeg på gresskar-ansikt med en sprit-tusj for å pynte de litt til halloween. Fint på bordet, og perfekt til å dele ut til små knask-eller-knep´ere som kommer på døra! =) (cellofanposer kan kjøpes hos feks FestFabrikken)

halloween tips chips guacamole gresskar KL5A5902

Under stettefatet plasserte jeg også noen cupcakeformer som jeg fylte med mer nachochips – dermed kunne man ta med seg litt nachos på en enkel måte =) Cupcakeformer fra FestFabrikken.

Halloween smågodt godteposer gratis KL5A5926

I et par andre glasskrukker plasserte jeg smågodt som jeg pakket inn i små cellofanposer – dette blir en mye rimeligere variant enn å kjøpe masse ferdiginnpakket godteri fra butikken, samtidig som du unngår at alle små barna som kommer på døra tar på samme godteriet om du kun legger smågodt løst i en bolle. =) Etikettene som jeg har festet til har jeg liggende her ute på bloggen til gratis print om du har lyst til å lage tilsvarende, du finner de HER. Disse kan du teipe fast eller stifte med en stiftemaskin.

halloween søtsaker godteposer gratis print knask eller knep KL5A5868

For å pynte opp bordet litt fant jeg fram et par små plast-skjelett jeg hadde liggende (kjøpt på nille eller europris tror jeg) – rimelig pynt. Disse malte jeg med decopagelakk/lim og drysset glitter over – tenkte det kunne være litt kult! Som kjent er jeg jo litt (!) i overkant glad i glitter…!

Skjelettene plasserte jeg oppi noen krukker sammen med innpakket godteri =) Leit litt rundt og se hva du har av halloweenstash, kanskje kan noe brukes på bordet?

Halloween slimete popcorn gratis popcornbokser KL5A5909

Slimete monster-popcorn! Yaki!! Eller snørr-popcorn…? Her har jeg smeltet marshmallows sammen med litt smør (husk å bruke en tykkbunnet kjele eller mikroen) – deretter blandet i litt grønn matfarge. Den smeltede massen har jeg drysset over popcorn, etterpå har jeg plassert utover noen spiselige små sukker-øyne og litt kakestrøssel. Småtassene mine digget dette, haha! =)

halloween slimete popcorn gratis popcornbokser KL5A5877

Små sukker-øyne finner du på kakeutstyrsbutikker, jernia osv. Evt kan du også lage det selv ved å piske opp eggehvitte og melis til royal icing – oppskrift finner du HER. (sprøyt ut små øyne og la det ligge og tørke til dagen etterpå – da er det helt hardt!)

halloween slimete pocporn diy gratis popcornboks KL5A5888

Popcornbegrene jeg har designet deler jeg gratis her på bloggen, du finner disse HER. Ønsker du å se video på hvordan du monterer popcornbegre finner du dette HER.

halloween popcorn tips KL5A5894

Popcorn i små cellofanposer =)

Halloween pikekyss søtsaker oppskrift KL5A5913

Små sukker-monster av marengs!! Haha, lettvint – og populært hos barna =) Her har jeg pisket sammen en oppskrift på pikekyss, deretter tok jeg av litt av den hvite marengsen oppi en liten engangs-sprøytepose. Resten delte jeg i to boller og hadde oppi oransje matfarge i den ene, og grønn i den andre (jeg liker å bruke gelefarger, fåes kjøpt på alle kakeustyrsbutikker, og bla jernia osv også)


halloween pikekyss monster KL5A5915

Jeg brukte engangs-sprøyteposer til alt, og klippet hull til tuppen. Dermed er det bare å sprøyte i vei! Det er greit at de ikke ser perfekte ut, det skal jo være små monstre! Lettvint og enkelt =) Ansiktene har jeg tegnet på med litt svart matfarge og en pensel – men du kan selvsagt bruke feks sånne tusjer med spiselig farge som er å få kjøpt =) Oppskrift på pikekyss finner du HER

halloween gresskar mandariner KL5A5895

Vakre glasskrukker fylt med mandariner – på mandarinene tegnet jeg små gresskar-ansikt. Dette passer perfekt for barna å få lov til å gjøre! =) Bordet/knasket lages for barna, så da er det jo perfekt at de er med på forberedelsene.

halloween druemonster gratis etiketter KL5A5907

Druemonster!

Her har jeg plassert druer oppi glass, blandt druene har jeg plassert 2 marshmallows til øyne. Deretter har jeg tegnet på ansikt på utsiden av glasset – superlettvint! Bruker du en permanent marker til å tegne med kan du enkelt vaske bort dette ved å bruke litt rødsprit på litt papir før du vasker opp glasset =)

Halloween mumiepinata lag selv KL5A5922

Mumie-pinataer!

Disse er også et perfekt prosjekt for barna å lage, bruk feks doruller eller tørkeruller som dere deler i to. Fyll med innpakket smågodt og teip i vei! Du kan gjerne feste tråder under den, og deretter feks et klistreark i topp og bunn slik at barna kan dra i snorene og alt godteriet ramler ut etterpå! Alternativt kan dere bare pakke de inn, også er det bare å hamre i vei på de etterpå =) Vi brukte små øyne fra søstrene grene (finnes også på alle hobbybutikker) – og malingsteip, men har du teip/bandasje ifra apoteker er det selvsagt helt perfekt. Vi gikk for en enkel løsning ved å bruke det vi hadde liggende i huset =)


halloween giftige epler dessertbord KL5A5866

Giftige epler!

Her har jeg plassert grønne epler på stilige sugerør fra FestFabrikken. Eplene har jeg dyppet i smeltet sjokolade og deretter rullet i hakkede peanøtter. NAM! De ferdige eplene pakket jeg inn i cellofanposer – da egner de seg også kjempefint til å gi bort til små knask-eller-knep`ere som kommer på døra =)

De søte små flaggene ligger på bloggen til gratis print, du finner de HER. Etikettene finner du HER ♥

halloween dessertbord inspirasjon enkle idèer KL5A5863

Phui, da tror jeg at jeg har vært innom alt?

halloween dessertbord gratis trykksaker KL5A5933

Håper du likte årets halloween-bord, i ekte JukseSuperMamma-stil!

Husk å senke skuldrene og gjerne velge enkle løsninger – det er lov! =)

halloween dessertbord diy gratis print KL5A5863

// har du ikke sikret deg din utgave av boka JukseSuperMamma enda finner du den HER ♥

Ønsker deg en VIDUNDERLIG dag videre!

Stor klem =)

// mer inspirasjon til halloween finner du dette samlet HER

// mer gratis print finner du samlet HER

// alle mine oppskrifter finner du samlet HER

3 Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...