ToneroseDesign

You Are Viewing

A Blog Post

{ Rice Krispie Treats // oppskrift }

KL5A9761_rice_krispie_treats_oppskrift

 

God morgen ♥ Jeg håper du har en STRÅLENDE dag!
På søndag laget jeg istand litt søtsaker til familiebesøk / bursdagsfeiring – denne gangen laget jeg bla Rice Krispie Treats. Er du glad i det? Da jeg bodde i USA (var utvekslingselev i Detroit, MI) spiste jeg aaaaaaltfor masse av dette, hihi! Love it! Det er SKIKKELIG søtt, så det passer vel egentlig best for barn (småtassene mine elsker det!) – men så har du sånne som meg da, som også synes det er altfor godt… ♥
Det er veldig enkelt å lage, smelt smør i en stooor tykkbunnet kjele, tilsett marshmallows og rør mens dette smelter, når alt er smeltet tilsetter du frokostblandingen (Rice Krispie) – og bland. Ta-taaaa! That´s it! Du kan også selvsagt gjerne tilsette litt vanilje el om du ønsker mer smak, jeg synes den er god uten også.
En forholdsvis stor oppskrift: 100g smør, 500 g marshmallows, 300g Rice Krispie (frokostblanding som de har på større matbutikker)
Når massen er ferdig (klissete!!) heller jeg den over et bakepapir, legger et bakepapir på toppen også, og klemmer utover. Jeg setter gjerne en langpanne el på toppen til slutt, og presser ned – dermed blir hele stykket med RiceKrispies jevn og flat. Når det er avkjølt og stivt bruker jeg en stor kniv og skjærer til rette kanter, og deretter søte små biter/munnfuller Rice Krsipie Treats.
Hvis du lager/presser massen tynnere kan du også trykke ut ulike figurer med en pepperkakeutstikker, feks vakre hjerter også. Herlig! Jeg har satt pinne på mine, vakre papirsugerør fra FestFabrikken – og deretter dyppet de i smeltet hvit sjokolade (farget rosa med litt matfarge) – og drysset søte små sukkerperler over. Svakt grønt silkebånd fra Søstrene Grene.

KL5A8927_rice_kispie_treats_oppskrift

Rice Krispie Treats kan du selvsagt også forme til små baller osv, akkurat i den fasongen du ønsker. Mange bruker dette til kakedekorering også, sliks om feks her – hvor du ser jeg har brukt det til undersiden av mitt “haunted house” – kaka jeg hadde med til Halloween-sendinga på GodMorgenNorge. Allsidig søtsak!

(Hele borgen er hovedsakelig laget av sjokoaldekake, men på undersiden av kakefatet presset jeg fast RiceKrispie slik at det ikke ble en rett kant/fat)

Enjoy!

Stor klem ♥

// flere oppskrifter finner du HER

2 Comments
Leave a Reply
Blogglisten hits Populære norske blogger google.com, pub-8180419064211933, DIRECT, f08c47fec0942fa0