SnickersKake oppskrift // Bursdagsfeiring, og bordpynting med små støpeprosjekt

IMG_5823_betong_støp_selv IMG_5813_betong_støp_selv

I dag hadde vi en liten, og kjempekoselig feiring av mannen min. Jeg pyntet bordet med noen små støpeprosjekt! Her om dagen prøvde jeg meg på å støpe bolle, tenkte det kunne være koselig  ha den ute i hagen etterhvert. I bunnen av den store bollen/fatet satte jeg to betonghjerter som jeg tidligere har støpt i en ikea-isbit-form. De sitter nå godt fast i bunnen av fatet. (bildet er tatt etter jeg fylte i vann, var litt for mye å klare å tenke langt nok til å ta bilde av fatet FØR jeg startet dekoreringen… hihi) I den lille bollen la jeg et par hjerter i etterpå, da den var for grunn til å ha flytelys i.

IMG_5827_betong_støp_selv

Midt på bordet la jeg flere små hjerter, og de små englene. Og pyntet litt med disse herlige små lilla klokkene. Mannen min fikk nemlig en nydelig campanula av mamma! Og den vakre potten passer lekkert ute i hagen også, men får nok lov å bli innendørs en god stund først. Bilde lengre ned. :o) Jeg tok litt bilder underveis mens jeg pyntet, de små klokkene la jeg ut nye av like før gjestene kom-det er jo begrenset hvor lenge de holder uten vann. De i vannbadene holdt seg kjempebra.

IMG_5852_betong_støp_selv

Her om dagen kom jeg over disse herlige serviettene på Nille. Syntes de var så vårlige! Og iogmed at mannen  min imponerte her om dagen, da jeg sprudlet over at den første blomsten hadde tittet frem i hagen – og hans respons var – “åh, krokus?” :o) DA blei jeg imponert ja! …det at dette var den eneste vårblomstrende planta han visste navnet på, har jo ingen betydning. Jeg hadde egentlig planer om å handle inn litt blomster til å pynte med, men når vi hadde fått så herlige blomster av mamma og svigermor – syntes jeg det var koselig å bruke noen av de!

IMG_5841 IMG_5842_betong_støp_selv

Dermed ble bordet hvitt, grått og lilla. Og de få krokusene som jeg har i hagen, og som har tittet frem – fikk lov å pynte opp bordet vårt. Blomstene var ikke åpne da jeg plukket de (bedet var fremdeles i skygge, de åpner seg/blomstrer i sol) men etter en liten stund under kjøkkenlampa åpna de seg så fint atte. Satte de i små glass-salt/pepperbøsser. Synes de er så søte som små vaser! Våre vinglass med lilla stett passet perfekt inn i dag.

 IMG_5817

Jeg har vanligvis ikke flytelys i hus, (går tom så raskt a gitt) – derfor er jeg er veldig glad i å bruke små flyte-glass-telysestaker oppi vannet.  Slike kan man få tak i mange steder, men mine er fra Jysk og koster vel 20,- for 4stk? Er noe i den duren! :o) Dermed er det bare å sette vanlige telys i de, og det har vi alltid i huset. Ekstra pent er det med telys med gjennomsiktig kant. Åh, der kom jeg på at jeg hadde hatt lyst til å støpe en “bunn” til å ha nederst i fontena i hagen!! Slik at vannet kan renne som vanlig i de øverste “etasjene”, men å ha et lite vannbad i bunnen, som jeg da kan fylle med slike små flytelys, blomster etc når vi får besøk.. Du og du, jammen glemmer man fort! Hm, får se om det blir noe av iløpet av sommeren. Hadde vært gøy! :o) (Er ikke sikkert det er så mange andre enn meg som hang med på det, men..)

IMG_5840_betong_støp_selv

Bordet ble veldig enkelt, jeg pleier vanligvis “dille” mer enn dette. Men jeg likte godt kontrasten av den grove tunge betongen sammen med de skjøre søte blomstene. :o)

IMG_5820_betong_støp_selv

Under er et par bilder av den skjønne blomsten ifra mamma – denne skal få lov å komme ut i hagen etterhvert! :o)

IMG_5832IMG_5834

I går prøvde jeg meg på en Snickers-kake til i dag (i dag bakte jeg krydderkaken, gjelder å planlegge litt med denna lillegutten på armen) – og Snickerskaka var en STOR suksess!! Selv har jeg aldri spist kaka før, igrunnen ikke hørt om typen kake. Men den var farlig god!! :o) Skikkelig konfekt-kake, mmmmm! DEILIG.  Oppskriften har jeg fått fra Emmeline

SNICKERSKAKE

Bunn:

6 eggehviter

5 dl sukker

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

200 gr peanøtter

1 pk Ritzkjeks

Eggehvitter, sukker, bakepulver og vaniljesukker piskes stivt. Ritzkjeksene knuses (fortrinnsvis inni posen…)  -og røres inn i blandingen sammen med peanøtter. Alt helles i en liten langpanne med bakepapir og stekes 25 minutter på 180 grader

Fyll:

6 eggeplommer

100 gram melis

300 gram lys melkesjokolade

100 gram smør/ margarin

Eggeplommer og melis røres sammen. Smør og sjokolade smeltes og røres sammen med resten. Helles over bunnen mens den er lunken. La kaken stå kjølig en god stund før servering!

IMG_5862_snickerskake_oppskrift

…og til alle dere som er på Hagemessa i helga – tipper dere koser dere STORT, og jeg håper det blir en del bilder på bloggene deres! Gleder meg!! :o) Nå skal jeg rydde litt her, så blir det forhåpentligvis tid til en blogge-runde før natta!  Riktig god lørdagskveld! ♥

// flere oppskrifter finner du HER

13 Comments

 • Line fra huset på landet on April 12, 2010

  For et pent pyntet bord. Skjønner at du er veldig kreativ. Det er gøy. Da kan jeg titte innom deg og hente masser av inspirasjon:))

 • Linda on April 12, 2010

  Synes det høres ut som du har nydelige planer jeg:) Og sånn mur er bare helt utrolig fint. Ønsket meg det jeg og, men det ble et voldsomt hopp i prisen…. det hadde jo allerede “ballet” mye på seg…

  Ja det blir spennende å plante i jorden… gleder meg til å komme i gang:) Ja jorden må nok mates, men gjør man det tror jeg ikke man trenger å bytte ut jorden mer enn hvert andre til tredje år… Og her har jeg prosjekt på gang; kommer innlegg, bare jeg får ryddet i hodet mitt:) Og som du sier, man kan plante i jorden og så legge heller rundt, det er genialt:) rent og pent:) Vi har lagt en gangsti av teglsten i midten, for ellers blir det veldig leirete…

  Jeg skulle gjerne vært hjemme mens han monterte drivhuset jeg, men tror han syntes det var greit å ha meg avgårde, he, he:) Jeg hadde sikkert satt inn potter og kar med engang sokkelen var på plass, så han valgte nok tidspunktet med omhu:)

  For å få en mur rundt, må du nok mure en sokkel/ramme rundt hele. Tror ikke du trenger å søke noe så lenge det er så lite. Vi gjorde ikke det… men greit å sjekke og være på den sikre siden:)
  Lykke til da:)Gleder meg til å følge med:)

 • Linda on April 12, 2010

  Glemte å si at det fra grønt fokus blir jo litt dyrere for jeg tror du må ha sokkelen i tillegg…

  Hjemmebygd synes jeg er super fint, er en helt egen sjarm med det. Og du som er såå flink klarer sikkert det. Så et i et svenskt blad i sommer, som var helt aldeles nydelig, der stod det tegninger også:) Husker ikke hvilket blad og finner det desverre ikke… Men de pleier å selge hele fjorårets opplag på hagemessen på liseberg i mai:) Kanskje jeg finner det igjen der:)Blitt en tradisjon å dra dit, alle får dekket sine behov, suverent:):)

  Vi har gravd ned til fjell på seks punkter, der er det sokkelen støpt fast i lecablokker, som da igjen selvfølgelig er støpt fast i fjellet og vatret opp. Dette for å sikre at drivhuset er stabilt og ikke forskyver seg, slik at glass løsner osv… For å være helt ærlig så var jeg og ungene i spania da det ble gjort, så helt koll har jeg ikke, men det er det han har fortalt:) Jeg ser mange eksempler på hjemmebygde drivhus, og har man fine ruter kan det bli skikkelig kost:)

  Jord i drivhuset har fordeler og ulemper. Naboen har ikke det, hun dyrker i selvvanningspotter, det har jeg gjort i to år også, så i år er første gangen jeg dyrker rett i jorden. Blir spennende å prøve det og. Det som er litt viktig da er å bytte ur litt av jorden før jeg dyrker i den til neste år, men dette kan jeg gjøre sjeldnere om jeg dekker med gressklipp et par tre gange ri løpet av sesongen, pluss legger på løv ol til høsten. Rett og slett tenke litt økologisk:) Men moro det og. Med jord i bunnen kan man velge litt forskjellig, men det blir jo renere uten det:)

  Det finnes egentlig ikke noen fasit, som med barneoppdragelse så finnes det masse råd og tips, og så må man liksom finne sin greie:) Synes det er moro å følge prosjektet ditt:)
  Og ikke glem som du sier at det er bedre med noe enn ingenting:)Uansett blir det gøy:)

 • Linda on April 12, 2010

  Når jeg ser bildet av din Lykkefund på siden her, gleder jeg med enormt til min blomstrer… Spent på hvor stor den blir.

  Huff litt av et dilemma… Vanskelig valg… Viktig å holde fokus og tenke langsiktig:)
  Jeg har bare hatt drivhus i to år, og lærer enda… jeg ringte til Jula og spurte, de sa det var 1,5 mm, det var ille tynt synes jeg…

  Jeg hørte med naboen her, som har lang erfaring og er gartner, et litt sikrere kort å forhøre seg med, he, he:) Hun syntes også det var veldig tynt… syntes det var vaneklig å anbefale noe… Men jeg spurte om de hadde garanti om de skulle knekke eller få skader, og det var det, to års garanti, så da kan man jo evt benytte seg av den.

  Men tre kvadratmeter er ille lite… Du er jo ordentlig hageglad, så spørs om du ikke vil angre veldig på å ha kjøpt så lite… Så det kostet det samme som det på jula…
  Men jeg sjekket hos grønt fokus, for 1500 kr mer får du 5,0 kvadratmeter med 6mm plater… Juliana compact, et pent drivhus, som gir plass til myyye mer, pluss at du kan bevege deg litt der inne. Naboen har samme str. tror jeg
  http://www.grontfokus.no/index.pl?Compact=Compact&VismagrNiv=3&grID=43500&Niv1Ref=40000&grNiv2=43000&avd=3

  Huff håper jeg ikke gjør det vanskelig for deg… Men nyt prosessen, det å gjøre et valg og glede seg, og så få satt det opp er en drøm:)Men det er jo en investering, som gir stooor hageglede i maaange år:)

  Fortell meg hva du gjør, er spent jeg og:):)

 • Linda on April 11, 2010

  Lykke til i morgen. Er spent:) Du kommer ikke til å angre:) Og vokser du ut av det kan du alltids kjøpe et til, he, he:)slik som jeg håper å kunne gjøre. Jeg tenker og tenker på grønnsakshage… kanskje jeg må lage et innlegg, og kanskje det kan komme noen tips fra andre som har lengre erfaring… Det er jo også en hyggelig ting med blogg:) Og hagefolk er så ekstra hyggelige, for man deler alltid sine beste tips:) Vi unner jo alle å få våre hagedrømmer oppfylt:)

  Jeg tror det var det drivhuset venninnen min tenkte på , hun sa det var samme pris, men det hende jeg misforstod…

  Alltid godt med venner, og ekstra hyggelig er det jo med hagevenner:):)
  Jeg gleder meg til å komme i gang med støpingen, og venninnen min liker også sånt, så hun skulle rett hjem og se på siden din:)

  Takk for inspirasjon:)

 • TurboLotte on April 11, 2010

  Så utrolig lekkert da! Det der med flytelysene er jo sant. Jeg har ofte bare sat vanlige telys i vann, men de slukker jo så fort. Når jeg tenker over det så har jeg noen sånne små glassgreier.. rart at jeg ikke har tenkt på det?
  Ellea og jeg er så imponert over støpingene dine. Så vi jakter villt etter støpeformer!

 • Margrethes hus og hage on April 11, 2010

  For et ksoelig bord! Du kan kunsten å dekorere, altså 🙂
  Det er koselig å plukke inn fra hagen. Jeg har enda ikke hatt hjerte til å ta inn krokus, men ble veldig fristet av dine vakre bilder!
  Tipper det står noen i vase før kvelden er her 🙂

  Fine ting du har støpt også.

  Ha en fin start på uken. Hilsen Margrethe

 • Lokki on April 11, 2010

  Det blir så fint med det du støper!!
  Det grove mot det sarte, det balanserer SÅ godt!
  bordet du har dekket er vakkert, og bildene du har knipset er skjønne!
  For noen flotte nærbilder!!
  Kaken fikk man jo vann i munnen av, så tusen takk for oppskriften!
  Ønsker deg en nydelig søndagskveld og en herlig uke!
  klem Lokki

 • Linda on April 11, 2010

  Hatt besøk av en venninne i dag, veldig koselig. Mye hageprat. Snakket om drivhus, hun ønsker seg også det. Hun nevnte ang det på plantasjen til 3000, at de hadde et dobbelt så stort på Jula til samme prisen.Tenkte bar eå nevne det, for som Ninni sier, man vokser fort ut av det. Jeg ønsker meg et til… et lite priklehus, he, he:)Men det blir et lite og billig et:)

 • Nina i Paradiset on April 11, 2010

  Nydelig!
  Jeg syns ikke jeg får gjort noe i sammenligning med det du får til, jeg da! De englene du har støpt er bare SÅ fine da!
  Finner ikke sånne former jeg…. (den planten med engel & tekst er jo innmari fin!
  Programmet Drivhus-Drømmer ligger jo på Nettet, men jeg tror ikke jeg tør å se de, for jeg vet at det ikke blir drivhus på meg i år lell….
  (Altfor mange andre prosjekter på gang!)
  Snickers-kake er altfor godt! 🙂

 • Ninni on April 11, 2010

  Hei Tonerose 🙂 Du skriver så koselige kommentarer hos meg, du må være en svært varmt person som jeg stadig imponeres over. Så nydelig bord du har dekket, gjennomført og lekkert. Støpeprosjektene dine er lekre, jeg likte godt de fatene.

  Jeg er også helt syyyk etter drivhus! Jeg har hørt at de som går til anskaffelse av små drivhus raskt angrer og skulle ønske de hadde kjøpt større. Men lite er jo bedre enn ingenting da. Har du sett på finn.no? Der dukker det stadig opp drivhus til salgs. Du kan virkelig gjøre et kupp 🙂 Jeg har inne søk på både det ene og det andre, og har virkelig gjort gode kjøp der. Håper du finner et rimelig drivhus du kan få mye glede av 🙂 Ha en stårlende søndag i det fine været! Klem

 • Linda on April 11, 2010

  Jeg blir så imponert. Når jeg leser dine flotte innlegg, for jeg sååå lyst til å bare svinge sammen de deiligste kaker, støpe i vei osv… Men jeg har nok noen begrensninger der ja…

  Og om mannen min hadde sagt navnet på en blomst, ja Da hadde jeg besvimt rett og slett, eller mistenkt ham for å ha jukset, he, he:) Mine barn kan mer enn han der:)

  Og som svar til din kommentar vil jeg bare si at man behøver virkelig IKKE et stort og flott drivhus. Grunnen til at jeg ville ha det var at vi måtte ha det midt i hagen, og hagen er liten. Så mitt drivhus ville få en veldig sentral plass, og dermed ville jeg ha glass, slik at det ikke tok så mye av romfølelsen i hagen. Og det er rett, for det gjør det ikke. Og bare det å ha et i glass (sikkerhetsglass; sånn med tanke på fotballer i stor fart osv) ble dyrer, og fra da av så “ballet” det bare på seg.

  Jeg synes ikke man skal la seg blende av store hus i glass osv.
  Et drivhus av den typen du snakker om er bare helt supert til å dyrke i. Naboen har dyrket i et sånt hun i snart 13 år, og det går supert. Faktisk litt bedre, he, he:) For isolerplasten isolerer bedre, så det blir ikke så varmt inne i det, og heller i så kaldt. Lettere å holde en jevn teperatur med andre ord, samt at lyset fordeles bedre. Se på wwwgrontfokus.no Mener det står litt der om isolerplastens egenskaper der.

  Mulig at det drivhuset ikke er av de mest solide, men det spiller heller ingen rolle. Plantene utagerer jo ikke akkurat, og om du plasserer det i le, så skulle det gå bra. Naboen har slitt litt med at platene blåser av under høststormene, men de lar seg jo lett sette på igjen. Og så tåler det ikke store mengder snø, så det må måkes av en gang i løpet av vinteren. Men rett og slett, det er absolutt verdt det. Hvor ofte blåser det storm, og er mengder med snø…Og tenk så mye moro du får for 3000. Jeg sier LØP og kjøp, he, he:) Det gir havearbeidet en helt ny gleder, og deilige agurker og tomater og annet:)

 • Monica fra Koseleg on April 11, 2010

  Du er så flink! Hvordan får du til alt? Her skal det også vere selskap i dag- lurer på hva jeg skal finne på til bordpynt? Får hente litt inspirasjon fra deg.Ha en fin dag!

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...