{ chili con carne // slowcooker // oppskrift }

KL5A8330 chili con carne oppskrift

På fredag var jeg så heldig å ha besøk av en herlig venninnegjeng – du kan tro vi koste oss!! Jeg serverte tapas, og blant rettene laget jeg blant annet chili con carne. Selv er jeg veldig glad i dette, synes det er skikkelig “kosemat” – servert med nachos, rømme og guacamole. Nam! Jeg har bodd et år i USA da jeg var utvekslingselev (for leeenge siden, haha!) og da husker jeg at jeg alltid bestilte dette da vi spiste ute. SÅ godt!! (og totalt ukjent for meg!) Uansett, dette var altså en av rettene jeg serverte til jentene, og alle spurte om oppskrift ♥ Superkoselig!

Nå har det seg sånn at jeg egentlig ikke har noen oppskrift på dette, det er veldig enkelt å lage og selv om man varierer litt i ingredienser blir det alltid deilig! Jeg har kjøpt meg en slowcooker, dette er noe jeg husker mamma´n min i USA hadde – og noe jeg alltid har hatt lyst på siden. Vel, dette har jeg nå funnet i Norge også, disse får du tak i mange steder! Anbefales ♥ Dette er en gryte som går på strøm, som du koker/baker maten i over lang tid (type 4-8t) – dermed kan du lage klar middagen før du drar på jobb om morgenen, deretter jobbe, hente i bhg osv, og komme hjem til ferdig varm mat når du rusler inn døra. DEILIG!

(jeg har kjøpt min på ClasOhlson – type 300 kroner)

Til chili steker jeg først opp kjøttdeilig/karbonadedeig, deretter heller dette over i slowcookeren og blander kjøttet sammen med chilibønner (hermetiserte), oppkuttet løk og gjerne fersk chili eller krydder, det fungerer også fint. Ja, og gjerne hvitløk! Bland i en del spisskummin også, samt gjerne oregano og litt salt/pepper – typisk “tacokrydder”. Alternativt kan du slenge oppi taco-krydderposemix. Jeg synes også det er perfekt å ha oppi en del oppkuttede grønnsaker, dette gir ikke nødvendigvis så veldig mye smak oppi denne mix´n – men alle får i seg en del grønnsaker som såklart er fiiiint ♥ Ja, også synes jeg det er godt med mais oppi også! Rør sammen alt oppi slowcooker-gryta, er det lite væske (avhenger av hvor mye chilibønner du har oppi) kan du evt tilsette vann eller feks hermetiserte tomater så det blir litt mer fuktighet slik at det ikke tørrkoker, selv pleier jeg gjerne ha oppi en boks chilibønner til en pk karbonadedeig/kjøttdeig og ikke noe annet fuktig, grønnsakene avgir en del væske. Deretter er det bare å skru på slowcooker´n og la det putre til dere skal spise! Sett den gjerne på “low” og la den småkoke i 8timer. NAM!

Serveres med hjemmelaget guacamole, rømme og chips. M-m-mmmmm! En favoritt her i huset, både hos store og små ♥

(siden jeg oftest har i en del grønnsaker også, pleier jeg å bruke min lyserosa Bamix/stavmixer og mose det hele sammen før servering, slik at vi unngår store biter og det er lettere å spise med chips) Til mat som jeg tilbereder i slowcooker´n pleier jeg vanligvis ikke å steke noe på forhånd,om du feks vil lage fårikål, kylling, koteletter el er det bare å legge det oppi gryta rett ifra kjøleskapet.

Håper dette kan være til inspirasjon – og lager du chili, husk å lage litt ekstra så kan du fryse ned litt i porsjonspakker om det blir noe til overs. Alltid populært!

Fortsatt NYDELIG tirsdagskveld til deg ♥

Stor klem!

2 Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...