Cupcakes! – og oppskrift på marshmellowsfondant, mmf

IMG_8575_oppskrift_marshmallowsfondant_mmf_fondant

Da har jeg prøvd å lage cupcakes med marshmellowsfondant! (mmf, kan brukes istedenfor marsipan til kakedekorering, og er helt hvit) Fondanten var fin å jobbe med, men jeg synes den var litt seig til å lage dekor av. Men det kan godt være konsistensen jeg endte opp med, at det bør være litt mer/mindre melis el. Må nok prøve ut litt mer! :o) Men den var kjempefin å jobbe med, så jeg kommer garantert til å lage mmf til å dekke kaker med. Den blir jo helt kritt hvit, og det synes jeg er lekkert! Den smaker som marshmellows, som kanskje ikke er så rart siden det er så og si bare marshmellows i den.. :o)

IMG_8589IMG_8591_oppskrift_marshmallowsfondant_mmf_fondant

Da det var litt mer gummi-konsistens på massen jeg laget, ble det litt rart å lage blomster med den – men det kan være fordi det var uvant også. :o) Er mest fortrolig med marsipan! Må vel prøve meg på å lage sukkerpasta etterhvert, og se hvordan den er å jobbe med – men da trengs det litt mer merkelige ingredienser. Til å lage mmf får man kjøpt alt på matbutikken! :o)

IMG_8504

Oppskrift på marshmellowsfondant fant jeg på denne flotte siden:

200g marshmellows, 2ss smeltet matfett (delfiafett) og ca 500g melis. Ha vann og marshmellows i en stor bolle og sett det i mikrobølgeovnen i bortimot et par minutter til det puffer opp. Bland i matfett, og eventuelt farge om man vil det. Rør godt. Ha i melis litt av gangen, og rør godt. Jeg brukte mixeren i starten, men gikk ganske raskt over til å røre det inn med en spiseskje. Deretter knadde jeg inn resten av melisen når den begynte å bli tykk.

IMG_8527IMG_8533

Massen holder lenge i kjøleskap, tett pakket i plastpose. Ta den ut litt før du skal bruke den, da blir den enklere å jobbe med. Og elt den før bruk, sånn som med marsipan. Bruk melis eller litt vanlig hvetemel om massen er klissete når du jobber med den.

_oppskrift_marshmallowsfondant_mmf_fondant

Cupcake’n i starten av innlegget laget jeg mer “topp” på, synes nok det var søtest! :o) Nå skal jeg og mannen min kose oss med deilig mat, og etterpå tenkte jeg å fortsette litt på strikkinga jeg akkurat har starta med. Tenkte prøve å bli ferdig med et mykt ullpledd til minstemann i magen, det blir jo midt på vinteren innen han kommer!  Mønsteret er dette,  Drops har masse gratis strikke- og hekleoppskrifter liggende ute på nettet. Anbefales! :o) Teppet blir lyseblått, det er nemlig en liten gutt! ♥

IMG_8512    IMG_8509

Jeg ønsker deg en vidunderlig helg! ♥

// flere oppskrifter finner du HER

8 Comments

 • Thea on November 19, 2013

  Utrolig kult! Har bokmerket bloggen din =) Masse god inspirasjon =)

 • AstridVU on November 12, 2010

  Så fint at du delte oppskrift på mmf, for det har jeg lurt på lenge om jeg skulle teste ut. Kanskje det også kan være noe for folk som ikke liker marsipankaker, at man dekker med mmf i stedet…? Må testes ut!

  PS: Vakre cupcakes!

 • -nille on November 12, 2010

  Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

 • Miss Mette on September 30, 2010

  Så NYDELIG cupcake ♥ du er bare kjempeflink… og tusen takk for oppskrifter og tips 🙂 Nydelige høstblomster du viser i innlegget under også – f.a.n.t.a.s.t.i.s.k… Ønsker deg en fin dag, klem fra Mette

 • Margrethes hus og hage on September 28, 2010

  Så flotte kaker! Du er kjempeflink med dekoren, altså!
  Har aldri laget mmf men det ser jo så lekkert ut, at jeg tror jeg må prøve 🙂

  Ha en fin høstdag 🙂 Hilsen Margrethe

 • lillelaila on September 26, 2010

  Jeg skjønner virkelig ikke hvordan du får det til!! Så lekkert!
  Men strikking skjønner jeg 😉
  Nydelig babyteppe du lager!
  klem Laila

 • Linda on September 25, 2010

  Jeg blir så imponert altså, de ser jo så fine ut, at jeg hadde følt jeg ødelagde kaken ved å spise den:)) Jeg klarer ikke noe i nærheten, men jeg skal passe på å gjøre et forsøk en gang. Bllir jo litt inspirert vet du:) En liten gutt til, så moro da:) og teppet blir nok veldig fint:) Klem

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...