Deilige hjerte-boller ♥

IMG_5064_hjerteboller_fremgangsmåteIMG_5061_hjerteboller_fremgangsmåte

Jeg er heldig jeg! Nå sitter jeg og slapper av i sofaen, mens lille prinsen leker med store prinsen på gulvet. Store prinsen har laget deilig italiensk middag til oss, og mormor’n til lille prinsen har vært på besøk i dag – så Tonerose har kunnet dra avgårde og handle inn til “drivhus”planene på terassen. Deilig!! Det blir spennende å se hva det blir ut av planene, men lister og plast er iallefall kjøpt inn. Nå må jeg bare tenke ut hvordan dette kan gjøres! Hm…

IMG_5052IMG_5043

Siden vi skulle få besøk i dag, bakte jeg og Lukas boller på morgenkvisten. Jeg har prøvd ut Turbolotte sin oppskrift, og den var virkelig genial! Den er laget med melis istedenfor sukker, og er veldig behagelig å jobbe med. Man lager deigen klar, triller boller med en gang, og setter de til heving i to timer. Ikke noe styr med heving først, så utrilling, så ny heving etc. Veldig kjekt!! …og det fungerte supert! Søstra mi lagde hjerteboller til valentines, så det måtte jo prøves ut her i huset også! Kjevlet deigen flat og trykte ut hjerter med en pepperkakeform.

IMG_5062_hjerteboller_fremgangsmåte

 • 9 dl    Melk
 • 200g Melis ( pluss litt til )
 • 50g   Smør

Dette varmes til til 37 grader. Ha i gjæren i melken hvis du bruker fersk gjær, tørrgjær blandes i det tørre.

 • 100g Gjær
 • 2stk   Egg
 • 2 ss    Kardemomme
 • 1,5kg Mel

Ha det våte i det tørre, pluss eggene. Kna. Deigen er utrolig god å jobbe med! Trill ut bollene med en gang. Legg dem på bakepapir på brett og la dem stå på kjøkkenbenken med håndkle over i 2 timer. Pensles med egg, stekes midt i ovnen på 200grader i 10-12min. Enjoy!

Noen av bollene hadde jeg hvitt perlesukker på (kjøpt i sverige), da jeg har planer om å dele disse i to – og ha vaniljekrem inni. mmm!

(oppdatering: Jeg er veldig glad i det litt søtt, så neste gang lager jeg nok disse bollene litt søtere)

IMG_5081

Nå tror jeg at jeg allerede bør krype til køys snart, første tanna er i anmars – og dermed blir det litt lite søvn! (Jeg har hatt et lite avbrekk i bloggingen, og prinsen er nybada, mett og sovna)  Et lite tips til nye bloggere – ja, og evt noen som har hatt blogg en stund men bare ikke er klar over det (sånne som meg…) Windows live writer er SUPERkjekt til blogging!! Lastes gratis ned, og man kan lage innleggene klare – for så å pubilsere det etterpå. Mye raskere med bilder etc enn “draft” inne i feks blogspot – anbefales! Jeg har først nå oppdaget det, og du og du så lettvint!

IMG_5067

Flere av de overvintrede pelargoniaene er begynt å blomstre – det er SÅ deilig med litt blomster igjen! …gleder meg til å komme igang med “drivhuset”. Spennende!

Stor klem! ♥

// flere oppskrifter finner du HER

6 Comments

 • Margrethes hus og hage on March 20, 2010

  Det så deilig ut 🙂 Det er koselig når pelargoniene begynner å blomstre. Koselig med vår igjen. Nå kan sol og sommer bare komme. Begynner å bli lei av snø og kulde!

  Ønsker deg en fin helg. Hilsen Margrethe

 • Ninni on March 20, 2010

  De hadde juleroser på Plantasjen Tonerose, de lignet veldig på den jeg har avbildet i innlegget lenger ned 🙂 Fine!

 • anne - moseplassen on March 19, 2010

  Lekre boller! Også så artig med hjerteform på de da 😀

 • Anita on March 18, 2010

  Så artig da å bruke pepperkakeformer når du baker “boller”…
  Jeg har planlagt å lage boller i morgen, så kanskje jeg skal prøve meg på denne oppskriften. Det høres jo fantastisk enkelt ut, når du bake dem ut med en gang…hm. Dette må prøves:)
  Ha en fin kveld.
  Anita

 • Ninni on March 18, 2010

  WLW er genialt ja 🙂 Og det var jommen oppskriften til TurboLotte også, den må prøves. Alt som kan forenkles er kjærkomment. Jeg sliter litt med trilling av boller pga dum arm, så å stikke ut høres helt knall ut! Og så koselig med hjerteboller da.

  Og vips skal du snekre igjen, husker jo den fine klatrebuen du laget ved inngangsporten. Er spent på dette nye prosjektet ditt. Du er superflink!

 • Linda on March 18, 2010

  Ser deilig ut. Denne skal jeg prøve neste gang jeg baker:) windows Live writer, kanskje jeg skal prøve det:)

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...