Herlige bittesmå cookies! Oppskrift

nusselige cookies oppskrift kjeks
Velkommen! I dag kommer det omsider litt baking og oppskrift her igjen, denne gangen de supernusselige små sjokoladekjeksa jeg laget til bursdagen til Daniela!! Jeg synes det er SÅ godt med chocolate-chip-cookies, og hadde såklart lyst til å ha med slike på kakebordet hennes. Men jeg måtte selvfølgelig prøve meg frem for å se om jeg klarte å “pynte” de opp litt!! Jeg endte opp med å lage de bitte bittesmå (på størrelse med en femkroning), og stashet de opp med litt lyserosa sjokolade. Hihi. Dermed kunne jeg fint å ha kjeks i et par glasskrukker på stett!

IMG_8758 2 nusselige cookies oppskrift kjeks
Jeg brukte den deilige oppskriften på Neiman Marcus cookies, som de fleste sikkert har hørt om før. Den med hun som var på en restaurant i USA, og bestilte seg en sjokoladekjeks. Den var SÅ god, at hun lurte på om hun kunne få oppskriften, og fikk til svar at hun kunne kjøpe den for to femti. Hun tenkte at 2,50dollar var den da verdt, og at det var helt greit – bare trekk det fra kortet. Så kommer hun hjem og får kontoutskriften, og oppdager at hun er blitt trekt 250dollar…! Dermed legger hun ut oppskriften så alle andre kan få den, lovlig dyre kjeks!
IMG_8762 2 nusselige cookies oppskrift kjeks
Anyways, det var den oppskrifta jeg brukte! Kjeksen er suuuupergode!! Jeg forandret littegrann på den da, jeg hakket alt veldig denne gangen (sjokolade og valnøtter)  – slik at jeg kunne forme de akkurat som jeg ville! hihi.
 IMG_8783 2 nusselige cookies oppskrift kjeks
Her kommer oppskriften:
neiman marcus cookies nusselige cookies oppskrift kjeks
Jeg startet med å male havregryn, sjokolade og valnøtter til “mel”. Jeg brukte min lyserosa Bamix (m/”hakker”? tilbehør), og da var det forholdsvis raskt gjort. Om du ikke har slik stavmikser ville jeg malt i foodprosessor, og om du ikke vil lage de så bittesmå som jeg kan du fint bare hakke biter med kniv.
IMG_8413
Sett dette til side, og mål opp brunt sukker og vanlig sukker i en bolle.
IMG_8417
Tilsett smør…
IMG_8419
…og rør det hele “hvitt”!
IMG_8423
Deretter tilsetter du eggene og vaniljeekstrakten…
IMG_8434
…og pisker litt til!
IMG_8453
yummi!
IMG_8455
I en annen bolle måler du opp mel, salt, bakepulver og natron…
IMG_8426
…og blander det godt sammen.
IMG_8447
Den lyserosa skjeen er forresten fra Søstrene Grene! Åh, Linn fra Sarpsborg – om du leser dette, så legg gjerne igjen en kommentar. Jeg har et tips til deg til shopping nå (søstrene grene, der er det kort periode de gjerne har ting inne) til barnebursdagen i januar!! ♥ …jeg har iallefall shoppet bittelitt til Daniel! hihi.
IMG_8448
Så tilsetter du alt “melet” ditt; havregryn, sjokoladen og valnøttene. Fortinnsvis i en bittelitt større bolle enn jeg valgte! hihi.
IMG_8462
Jeg blandet dette i for hånd istedenfor i maskinen, da det blir en rimelig tung deig.
IMG_8469
For å få de bittesmå kakene rimelig like store brukte jeg et teskje-mål, eller faktisk 1/2-teskjemål, for å måle opp passe mengde deig. Bittesmått! ♥ Jeg trillet bittesmå kuler, som jeg deretter trykte helt flate.
IMG_8464
Stekes midt i ovnen, over-undervarme 175 grader i ca 7-8 minutter.
IMG_8486 nusselige cookies oppskrift kjeks
Husk å la kakene avkjøles før du flytter på de! Det tar forresten en SMULE lengre tid å lage slike bittesmå, kontra å lage vanlige småkaker. Men, det blir jo nusselig da! hihi.
IMG_8488
Selv smeltet jeg litt hvit sjokolade i vannbad, og hadde i litt rød pulverfarge slik at sjokoladen ble lyserosa – søt måte å pynte opp kjeksen til kakebordet på!
IMG_8490
Jeg bruker vanligvis helst engangs-sprøyteposer til det meste, og fester posen over et glass eller en vase, avhengig av størrelsen på posen. Da er det MYE enklere å helle kremen/sjokoladen/icingen over i posen etterpå!
IMG_8492
Så “snurrer” jeg sammen enden på posen, bøyer den tilbake, og fester den med en strikk. Når jeg er klar til å dekorere klipper jeg av tuppen på posen.
IMG_8495 nusselige cookies oppskrift kjeks
Så er det bare å sprøyte i vei!! Husk å la sjokoladen stivne helt (bruk gjerne candy melts, det stivner raskere), sett brettet gjerne i kjøleskapet – før du legger de sammen i en boks. Ellers blir det veldig klissete!
IMG_8801 2 nusselige cookies oppskrift kjeks
Det var det hele!
IMG_8806 2 nusselige cookies oppskrift kjeks
Kjeksen er veeeelidg gode, både som slike miniminikjeks, og i vanlig utgave!!
IMG_8791 2 nusselige cookies oppskrift kjeks
Hjertelig takk for at du tittet innom bloggen min i dag, jeg håper det var til inspirasjon!
Tenk at det allerede er første advent i morgen, nå er det ikke lenge til jul!! ♥ Herlig! Jeg og smågutta mine kommer nok til å kose oss med så smått å begynne på julepynting i helga, tipper det blir kos! Her om dagen hentet vi cd-spiller’n fra barnerommet mitt hos mamma, så Lukas spiller allerede  julemusikk 24/7! hihi. Kan man ha det bedre?
Jeg håper du har en HERLIG lørdag, og at helgen din blir den beste på lenge!! Stor klem fra meg! ♥
// flere oppskrifter finner du HER

4 Comments

 • Tonerose on November 27, 2011

  Hei Bente,

  Så koselig at du synes det!! Og så gøy at du vil prøve deg på de selv! Jeg synes som sagt de er veeeldig gode! :o)

  Ønsker deg en NYDELIG søndag!!

  Stor klem!

 • Bente on November 27, 2011

  Mmmm, de så kjempegode ut! kanskje jeg skal lage en porsjon og servere i disse adventstider, tusen takk for oppskrift:))

 • Tonerose on November 27, 2011

  Hei Hilde,

  Hjertelig takk for det!! ♥

  Mhmmm, det ANBEFALES!! de er faaaarlig gode! hihi.

  Ønsker deg en HERLIG dag!!

  stor klem!

 • Hilde on November 26, 2011

  Så søte de ble! Tror jammen jeg må teste den oppskriften. 🙂

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...