Himmelske amerikanske chocolate chip cookies! Oppskrift

I dag har jeg og gutta laget deilige småkaker, de anbefales på det varmeste! ♥

IMG_0411_oppskrift_chocolate_chip_cookies_kjeks_småkaker_sjokoalde

Lukas elsker å bake, og siden formen ikke er på topp ( babyene/gutta er blitt forkjøla, og nå også jeg) passet det perfekt å finne på en koselig inne-syssel. Han har ikke smakt dette før, men skal si det falt i smak! hihi.

IMG_0383_oppskrift_chocolate_chip_cookies_kjeks_småkaker_sjokoalde

Oppskriften fant jeg her

 • 225 g (1cup) smør, mykt
 • 200 g (1cup) hvitt sukker
 • 220 g  (1 cup)brunt sukker
 • 2 egg
 • 2 ts vanilla extract
 • 375 g (3cups) mel
 • 1 ts bakepulver
 • 2 ts  vann
 • 1/2 ts salt
 • 335 g (2cups) halvsøt sjokolade, i småbiter
 • 115 g (1cup) hakkede valnøtter

IMG_0387

Rør smør og sukker (begge) hvitt, tilsett deretter ett egg av gangen. Deretter blandet jeg i vanilje-extract (om du ikke har dette kan du sikkert ha i litt vaniljesukker isteden, jeg tok et bilde av den jeg bruker) og vann. Blandet sammen det tørre i en egen bolle, og rørte det deretter inn i deigen.

IMG_0373_oppskrift_chocolate_chip_cookies_kjeks_småkaker_sjokoalde

Jeg brukte lys kokesjokolade, hakket dette og valnøttene i biter, og blandet i.

IMG_0395_oppskrift_chocolate_chip_cookies_kjeks_småkaker_sjokoalde

Dermed er deigen allerede klar – yammi!!

IMG_0407_oppskrift_chocolate_chip_cookies_kjeks_småkaker_sjokoalde

Lag små topper på et bakepapirkledd stekebrett, husk å ha litt avstand mellom de da de flyter utover. Oppskriften er egentlig til 24 kaker, jeg laget de noe mindre og endte opp med 36stk.  Stek de midt i ovnen på 175 grader i ca 12 minutter. Helt perfekt lørdags-kos! (Kanskje litt bra at jeg er forkjøla når det kommer til disse, ellers hadde vel veldig mange forsvunet altfor fort! hihi)

IMG_0422_oppskrift_chocolate_chip_cookies_kjeks_småkaker_sjokoalde

DEILIG!! ♥

// flere oppskrifter finner du HER

13 Comments

 • Tonerose on March 11, 2011

  Koselig at du fant veien inn hit Hege! Stas at du vil innom igjen, og la deg til som følger! Gleder meg til å titte innom hos deg!! :o)

 • Tonerose on March 11, 2011

  Så stas at du blir inspirert av mine blogginnlegg GardenAngel! :o) Ja, jeg bruker kremen din til alt , synes den er så god!! :o)

  Gleder meg til nye innlegg fra deg!

  Gokos!

 • Tonerose on March 10, 2011

  Tusen takk Line! :o) oj, så spennende med tørket frukt, det var et supert tips! :o) er så glad i kokos jeg da, tenk å hatt det oppi.. mmm! det må nok prøves ut!!

 • Tonerose on March 10, 2011

  Hjertelig takk Igi, kjempekoselig at du synes det!!

 • Hegeslilleboble on March 9, 2011

  Åååå, de så gode ut. Flott blogg du har! Jeg legger meg som følger for her vil jeg gjerne komme igjen! Ha en fin dag:).

 • Garden Angel on March 8, 2011

  Heeei!
  Oj oj som du har bakt og blogget siden sist;)
  Ser supergode ut disse sjokoladekjeksene!

  Så koselig at du nevnte meg i cupcakesinnlegget ditt da.
  Det ga meg jo et godt tips om å bruke den kremen på cupcakes…
  Det hadde jeg nemlig ikke tenkt på.

  Jeg prøver å vekke meg selv fra den store bloggedvalen…hmm

  Aner liksom ikke hva jeg skal blogge om for tiden…puh:(
  Blir i allefall inspirert av de flotte innleggene dine her:)
  Kose deg masse videre med gutta dine….Vår i sikte!
  Klem fra meg

 • Line fra huset på landet on March 7, 2011

  Mmmm..ser kjempegodt ut!
  Disse kjeksene har jeg forsøkt også.. jeg har ikke hatt nøtter i, men opphakket frukt jeg da. Typ tørkede aprikoser mm. Godt det også, men skal prøve dine neste gang.
  Vanilje-ekstrakt skal jeg se etter i butikken neste gang;)
  Masse god bedring til dere alle.
  Klemmer i fleng fra Line

 • igi on March 6, 2011

  Hei, hei! Tusen takk for komentar på bloggen min. Veldig finog inspirerende blogg du har. En mester til å bake og pynte kaker ser jeg også at du er.
  Klem fra Igi

 • Tonerose on March 6, 2011

  De har maskina på tilbud på komplett.no nå! :o)

 • Tonerose on March 5, 2011

  Så gøy at du også har bakt i dag Lene! Småkaker er bare helt digg, og disse som jeg prøvde meg på i dag levde virkelig opp til forvetningene. Nå gjør det ikke noe at vi ikke har en DeliDeLuca rett borti gata!! hihi.

  Skjønner godt at du lot deg friste til å bake etter å ha vært inne på nettsiden hennes, jeg oppdaget den selv for kort tid siden, du og du så masse vidunderlig fristende oppskrifter hun legger ut!! :o) Skjønner veldig godt at du ønsker deg sånn, jeg synes den er helt herlig! :o) Jeg har kjøpt min på royaldesign, men prismessig tror jeg ikke det er så store forskjeller desverre. Det hender det er kampanjer på de, mener Kitch’n har kampanje på de nå – men de har ikke rosa… Tilleggsutstyr blir en del rimeligere på ebay! :o) (verre å kjøpe maskina der, siden det er annen strøm i usa..)

  Tusen takk for det, og ja – det skal jeg! Kos deg masse med gutta dine også! :o)

 • Tonerose on March 5, 2011

  Hjertelig takk Blomsterguri!! :o) Jeg synes vaniljeekstrakt setter super smak på baksten, men man kan såklart gjerne bruke vaniljesukker i mange av tilfellene!

 • Lene fra Lillehammer on March 5, 2011

  Hei på deg! Så du har bakt i dag du også, det har jeg også etter å ha vært inne på bloggen til Manuela. Og duuuu, du har jo nøyaktig slik kjøkkenmaskin jeg ønsker meg overalt på denne jord. Hvor har du kjøpt den, evnt. pris?
  Kos deg med alle 3 gutta din og bli frisk igjen snart da!

 • Blomsterguri on March 5, 2011

  Ser kjempegodt ut. Vaniljeekstra hadde jeg ikke engang hørt om før 🙂 Dere må ha god bedring alle tre!

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...