{ karameliserte epler // GOD MORGEN NORGE // “giftige epler” }

KL5A8858_karameliserte_epler_carmel_apples

På fredagens GMN-Halloween-dessertbord laget jeg “giftige epler”, dvs epler dyppet i sukkerlake. Nam! Jeg festet greiner i de, og disse pyntet jeg også med vimpler/flagg fra FestFabrikken med teksten “spis meg…” – hihi! (desverre ikke på bildet over, det ble knipset i bittebittebittelitt kaos) Knekket laget jeg ved å koke 5dl sukker, 2 dl hvit sirup (kjøpt i sverige) og litt vann, ca 1dl, kokes ganske lenge (borti ti min?) til det oppnår varmen 140 grader. Bruk et sukkertøy-termometer, husk å være ekstremt forsiktig – dette er vaaaaaaarmt. Jeg hadde også oppi rød matfarge, og rørte dette forsiktig inn da jeg hadde fjernet knekket fra plata. La massen hvile litt, og deretter dypp eplene oppi. La de tørke på en bakepapirkledd plate. Knekket er lett påvirkelig av fuktighet, smart å lage eplene nært opptil når de skal serveres. Jeg pakket mine i cellofanposer så fort de hadde tørket. Som utgangspunkt brukte jeg søte små epler kjøpt i pose på matbutikken, disse var så søte og små og helt perfekte i størrelse til dessertbordet! Den størrelsen jeg forbinder med epler ifra epletre i hagen, og er forøvrig helt perfekte til vanlig her i huset også da vi har to småtasser som alltid har lyst på eple med aldri orker å spise opp de vanlige store ♥

giftige epler karameliserte epler oppskrift

Happy torsdag!

Stor klem ♥

 // flere oppskrifter finner du HER

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...