Lage kakepynt selv – søte klovner av icing

I helga var det dåp til herlige lille nevøen min, og den ble en stor suksess! Søstra mi hadde planlagt alt så nydelig og stilfullt. Barnesko var temaet, og blått med hvite prikker!  Babysko av papir til bordkort, icing-sko, smørkrem-sko, sjokolade-sko, sko i invitasjonene, og små glass-sko på bordene…! Kan se om jeg legger ut noen bilder av bordet/kakene, om noen har lyst på en titt/litt inspirasjon. :o)

Til snickerskaka hadde hun lyst på klovner av icing, og da husket jeg på å ta noen bilder underveis. Så her kommer, som lovet, en steg-for-steg forklaring på hvordan man kan lage klovner til kakepynt!

IMG_8779_lag_klovner_av-icing_kakepyntIMG_8791_lag_klovner_av-icing_kakepynt

Disse er kjempesøte til barnebursdager, og når man lager de i icing som jeg gjør – så kan man lage de klare lang tid i forveien. Det tar jo litt tid, så det er deilig å kunne forberede på forhånd, så slipper det bli stress like før feiringen. Det er såklart bare å lage de i smørkrem også, men da er det greit å gjøre det når kaka pyntes. Smørkrem blir ikke stiv som icing, og har ikke i nærheten av samme holdbarhet.  (den trenger da å stå kjølig rett etter dekorering)

IMG_8788IMG_8787_lag_klovner_av-icing_kakepynt

Det du trenger til å lage egne klovner som disse, er icing (melis, eggehvitte og sitronsaft), sprøytepose med stjernetupp (gjerne også feks en liten rund tupp til hender og føtter), klovnehoder, og konditorfarger. Klovnehodene er fra wilton, disse er kjøpt på cacas i oslo. Disse er laget i plast, og dermed ikke spiselige… Men de kan fint vaskes og brukes flere ganger. Resten av klovnen kan man spise! Barna “halshugger” de gjerne… :o)

 IMG_8756_lag_klovner_av-icing_kakepyntIMG_8760_lag_klovner_av-icing_kakepynt

Om du vil ha striper av farger slik som her, så “maler” du nederste delen av sprøyteposen innvendig med konditorfarge. Selv bruker jeg fargene fra wilton, disse er mye sterkere i farge enn de man får kjøpt på daglivarebutikken – og man trenger nesten ikke bruke noe av de. Det er viktig at icingen er forholdvis tykk, ellers “smelter” klovnen bare sammen når den er sprøytet.. Start med å sprøyte en kropp som bildet over viser, ikke beveg posen for raskt oppover, men la kroppen bli tykk og “krøllete”. Deretter sprøyter du ben på hver side av kroppen, disse kan du gjerne sprøyte litt raskere så de blir litt tynnere enn kroppen.

IMG_8761_lag_klovner_av-icing_kakepynt IMG_8768_lag_klovner_av-icing_kakepynt

Så avslutter du med å lage armer på lille klovnen. Deretter finner du frem et av klovnehodene dine, og fester denne på klovnen.

IMG_8771_lag_klovner_av-icing_kakepynt IMG_8782_lag_klovner_av-icing_kakepynt

Selv avslutter jeg gjerne med å lage en liten “kule” på enden av hver arm og bein, da bruker jeg en tupp på sprøyteposen som er liten rund åpning. Og ta-taaaa: – klovnen din er ferdig! :o) Det er også nusselig med ensfarga “hender”/”føtter”, da feks gjerne blå kuler på klovnen over som har blå krage.

IMG_8784_lag_klovner_av-icing_kakepyntIMG_8791_lag_klovner_av-icing_kakepynt

Klovnene kan man såklart sprøyte på utrolig mange ulike måter – og det er veldig søtt om man har noe man kan lage de sittende oppå, at de holder noe etc. Dette kan man også gjerne lage av icing, da det blir helt stivt/hardt.

IMG_8786_lag_klovner_av-icing_kakepynt

1dl eggehvitte, ca 14dl melis og 1ts sitronsaft. Visp eggehvitten stivt først, deretter har du i siktet melis og sitronsafta. Stor porsjon, av denne kan man lage mye icing-pynt. Bokstavene i navnet til nevøen min, MAX, (se bildet under) bestemte vi oss for på sparket, og jeg sprøytet det på et bakepapir. Da det hadde tørket/stivnet helt kan bokstavene fint stå oppreist på kaka.

DSC_0087_lag_klovner_av-icing_kakepynt

Når du har laget klovnene, og evt annen pynt av icing lar du den stå og luftørke – og pynten blir helt hard. Akkurat som sukkerpynten man kan kjøpe i de fleste dagligvareforretninger. Pynten har lang holdbarhet, opptil et år(!)  Skulle det bli mer icing igjen etter du har laget litt pynt, kan du fint oppbevare denne i en plastboks i kjøleskapet – så slipper du lage ny porsjon om du skal lage mer pynt om ikke så lenge. (holdbar et par uker i tett plastboks)

Hva synes du?

// flere oppskrifter finner du HER

7 Comments

 • Margrethes hus og hage on November 11, 2010

  Så flott 🙂 Du er en kunstner med kaker, altså! Håper det går bra med deg og med lille i magen 🙂

  Hilsen Margrethe

 • Grønn fryd hos Monique on November 10, 2010

  Du verden så fine klovner! Veldig hyggelig at du lærer det bort til oss!

 • Garden Angel on November 9, 2010

  Kjære Tonerose!
  Jeg synes du er superflink!!!!
  Klovnene var morsomme og søte, det skal være sikkert og visst!
  Du har en sånn nydelig blogg med den herligste atmosfære:))

  Koselig at du får ros fra dåpsbarnets mamma her også.
  Gleder meg til neste innlegg hos deg!
  God klem fra meg

 • Ninni on November 6, 2010

  Kjære søte kreative Tonerose, nå har jeg tittet rundt på innleggene jeg har gått glipp av. Du verden!! Du ligger aldri på latsiden 🙂 Nydelige gardiner og kakepynt, hva du skaper ut av hendene dine. Og vet du, jeg tror du stort sett er blid som en lerke og snill som dagen er lang. Jeg kan liksom ikke se deg for meg sur og sint. Ikke rart mannen din får lyst til å gi deg uventete gaver 🙂 Du får sikkert som fortjent!

  Lykkelige barn som får så fine kaker! De er jo de reneste kunstverkene 🙂 Og snart kommer det en til som skal få glede av dine flittge fingre, den aller beste julegaven dere kan få. Så vidt jeg kunne regne ut har du termin bare en ukes tid før julaften? Håper svangerskapet ble litt lettere for deg etterhvert enn det var i sommer.

  Ha en deilig førjulstid, håper du blogger mer før den store begivenheten 🙂

 • Fossestua on November 5, 2010

  Hei 🙂
  Tuuuuuusen takk for den kjempefine hilsenen du har lagt igjen hos meg 🙂 Den ble jeg kjempglad for 🙂
  Veldig fin blogg du også!
  Men dette innlegget ditt syntes jeg var skummelt….har litt skrekk for klovner altså, knis 🙂 Har du sett skrekkfilmen ” IT”? Grøss!! Du kommer isåfall aldri til å se på klovner på samme viset da!
  Får håpe dine er fredelige skapninger, hihi 🙂
  Er du forresten konditor? Superflink til kakebaking er du ihvertfall!
  Klem fra Lise

 • Linda on November 5, 2010

  Dette innlegget kom som sendt fra himmelen:) Prinsessa vår blir 10 år i morgen, og ettermiddagen er tilbrakt på kjøkkenet:) Og i morgen skal jeg pynte med litt ising:) Jeg har slike klovner etter et cacas-party for leeenge siden…. Koselig med innlegg fra deg igjen:)Deler dette på face jeg:)

 • vivian on November 5, 2010

  Så fint at du har lagt ut en trinn-for-trinn oppskrift – da skal jeg jammen prøve meg selv en gang! 🙂

  Og du må absolutt legge ut bilder av de andre kakene, og ikke minst alle skoene – så alle får se!

  Til dere andre – hun skriver at jeg hadde planlagt alt så fint, men jeg regner med dere alle skjønner at søstra mi selvsagt ikke bare hadde én, men ti, fingre med i spillet her! Hun er helt rå, og sto for både blomsteroppsatser og all kakepynten (og stort sett kakene i seg selv også) 🙂

  Hilsen mamman til dåpsbarnet

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...