ToneroseDesign

You Are Viewing

A Blog Post

{ Superenkel & sunn middag // Husmortips }

Ovnsbakt kylling og rotgrønnsaker

Deilig, sunt og lettvint!

Flere har etterspurt tips til middag her på bloggen, og det er det klart jeg gjerne kan dele =) Det blir da middager som vi gjerne spiser i det daglige, så ikke spesielt fancy – men varianter vi synes er kjempegodt. Og gjerne litt lettvint å ordne istand, det er deilig i en travel hverdag. I dag tenkte jeg å dele en middag som både små og store er glade i her hos oss, nemlig ovnsbakt kylling og rotgrønnsaker!

Dette er en middag som det er veldig enkelt å ordne istand, alt slenges inn i ovnen og “gjør seg selv” – dermed er det tid til å rydde kjøkken, være sammen med familien, eller jobbe mens middagen står i ovnen =) Bruker du bakepapir i langpanna i ovnen blir det jammen minimalt med oppvask etterpå også, hvilket selvsagt er et stort pluss!

Ingredienser: rotgrønnsaker + kylling (her; overlår)


Denne gangen blir det enkle mobilbilder av middagen, håper det er ok. Uansett, tilbake til fremgangsmåten! Til denne middagen skreller jeg rotgrønnsaker, disse kutter jeg deretter i ca like store biter. Her varierer det hva jeg bruker av rotgrønnsaker, det kommer litt an på hva vi har i hus =) Jeg kjøper gjerne de pakkene med friske rotgrønnsaker som de har på matbutikken, der er det rødbeter osv som vi synes er deilig. Kålrot, sellerirot, pastinakk, gulrøtter, søtpotet etc – bruk det familien liker! =) Er barna litt skeptiske til rotgrønnsaker er det selvsagt et alternativ å supplere med poteter, men her i huset spiser alle dette så jeg har vanligvis ikke poteter i.

Jeg legger bakepapir i en langpanne, og strør utover de oppkuttede rotgrønnsakene. Ha gjerne på litt olje og krydder og bland sammen, her avhenger det av hva dere liker. (Vi har ofte litt hvitløk sammen med rotgrønnsakene også, avhengig av hva vi skal etterpå) Fordel rotgrønnsakene utover i langpanna, deretter legger jeg deler av kylling utover brettet, helt enkelt på toppen av rotgrønnsakene. Kyllingen pleier jeg å krydre før steking, her har jeg brukt grillkrydder. Denne gangen hadde vi overlår av kylling liggende i fryseren som jeg tinte, men jeg har også brukt kyllingfilet osv (den blir fortere tørr, så pass på steketiden om du bruker filet) – alle varianter fungerer kjempefint! Jeg steker brettet midt i ovnen i 25-30 minutter. Ta-taaa! Dermed er middagen klar =)

Deilig, sunt og lettvint! =)
Dette elsker gutta, så her må jeg alltid beregne ganske mye kylling, haha!
Enjoy, håper det faller i smak!

Stor klem ♥

 

// månedsplanlegger middag – gratis print HER
// tips til månedsplanlegging middag HER
// flere oppskrifter samlet HER

LagreLagreLagreLagre

Leave a Reply
Blogglisten hits Populære norske blogger google.com, pub-8180419064211933, DIRECT, f08c47fec0942fa0