{ Superkul fargerik gelè – lag det enkelt selv! }

_fargerik_gele_fyrverkeri_regnbue_

På lørdag var jeg så heldig å få være med på God morgen Norge på TV2 igjen – kjempekos!

Da viste jeg frem inspirasjon til dessertbord til nyttårsaften – på bordet var det elementer både for store og små. Bordet holdt jeg hovedsakelig i svart/hvitt og sølv – men med innslag av fargerike farger/fyrverkeri! Dermed laget jeg fargerik gelè – flere har spurt meg hvordan jeg laget dette, og det er selvsagt posemix, superenkelt! Det tar litt tid å lage så mange farger, men jeg laget dette morgenen før jeg skulle på sending, så det tar ikke såååå mye tid. Det er overhodet ikke vanskelig – men man trenger litt tid mellom hver “økt” for at gelèen skal få tid til å stivne.

Vanligvis koker man opp vann, og blander dette med gele-pulver. Dette røres godt, settes i kjøleskap og skal deretter stå kjølig i 4-6 timer for å stivne.. Det hadde jeg selvsagt ikke tid til når jeg skulle lage så mange farger! Dermed kokte jeg opp vann (i vannkoker, kjapt og enkelt) – målte opp 5dl og blandet i en pakke gelepulver oppi en bolle. Deretter fylte jeg opp champagne-stetteglass i en lite stripe – satte alle glassene i fryseren – og lot de stå der ca en halvtime. Neste lag blandet jeg i 1-2ts vaniljeyoghurt slik at geléen ble ugjennomskinnelig, men beholdt samme farge. Helte på en tynn stripe i hvert glass (jeg brukte en trakt hver gang) – og satt alle glassene tilbake i fryseren en halvtime. (mobilen fungerte perfekt som nedtelling, ellers hadde jeg jo aldri husket på de hver halvtime – jeg hadde jo tusen andre ting å ordne samtidig, haha!)

Jeg brukte lilla gelè som jeg brukte til gjennomsiktig lilla, matt lilla, deretter blandet jeg i blå matfarge og brukte samme gelèen til de to neste lagene. Deretter laget jeg grønn gelè som jeg brukte til gjennomskinnelig grønn (iblandet litt matfarge for å få litt kraftigere farge) – og matt grønn. Til slutt laget jeg gul gelè som jeg først brukte til gul gjennomsiktig og matt gelè (iblandet litt matfarge for å få kraftigere farge) – og til slutt blandet jeg samme gule gelè med rød matfarge til det siste laget.

Ta-taaaa!

Bildet tok jeg så raskt etter jeg var ferdig at glassene er helt fuktige etter å ha fått komme ut av fryseren – ooops! Men, du ser jo hvordan det ble seende ut ♥ Artig med litt farger!

…skal man lage istand gelè til voksen-nyttårsaften kan det jo være kult å smette oppi stilige papirsugerør og blande i noe litt sterkere oppi gelèen… Ah – russetida, haha!

Stetteglassene har jeg kjøpt på IKEA, stettene har jeg og småtassene glitret ved å bruke decopagelakk som vi har malt på glasset og deretter drysset sølvglitter over ♥ Om du ønsker å se video av hvordan du selv kan gjøre dette har jeg gjort dette på God morgen Norge tidligere – HER kan du se video av dette ♥ Husk å gjøre dette FØR du lager gelèen… =)

Have fun!

Stor klem ♥

// flere oppskrifter finner du HER

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...