{ Tips til enkel tapas // Jentekveld }

Nylig var jeg så heldig å ha gode venninner på besøk, da er det alltid like koselig å kunne sitte lenge ved bordet og spise og skravle – dermed prøvde jeg meg på å lage en tapas-variant! Det har jeg aldri gjort tidligere, men det frister definitivt til gjentagelse =)

Jentene insisterte på at dette burde jeg dele med andre, dermed tipser jeg om det i dag =) Superkoselig! Siden jeg aldri hadde gjort dette tidligere tenkte jeg å gå for en veldig enkel variant, så her er det aller aller meste ferdig rett fra butikken. Jeg var ikke helt sikker på hva jeg skulle ha som innhold, dermed valgte jeg litt forskjellig som jeg selv liker – så satset jeg på at noe forhåpentlig falt i smak hos jentene.

Jeg valgte en herlig blanding av kaldt og varmt, mat og frukt/bær – deilig!

Egentlig hadde jeg tenkt til å lage ovnsbakte småpoteter med havsalt og rosmarin, men på butikken hadde de ikke småpoteter – og da jeg kom hjem innså jeg at jeg hadde hverken havsalt eller rosmarin, haha! Dermed ble det potetbåter med vanlig salt og litt grillkrydder isteden, smakte godt det også! =) Disse potetene har jeg vasket, kuttet i båter, hatt på litt matolje og krydder – deretter inn i ovnen på type 180 grader i bortimot en times tid. For å gjøre det skikkelig enkelt kjøpte jeg ferdige små italienske kjøttboller, disse plasserte jeg på cocktailsticks og varmet i ovnen den siste tiden sammen med potetene. Lettvint! Den varme maten tilberedte jeg rett i ildfast form som jeg hadde lokk til og kunne servere i –  maten holdt seg varm litt lengre, og mindre oppvask på meg  =)

Siden jeg ikke hadde laget noe tilsvarende tidligere prøvde jeg meg bare litt frem underveis, jeg har et stort fat/brett som jeg brukte til serveringen av det meste. Denne er malt – dermed la jeg på et bakepapir først av alt slik at jeg kunne legge mat direkte ned på brettet. Jeg fant frem litt diverse beholdere/glass som jeg plasserte midt på brettet, jeg tenkte det kunne se litt stilig ut (og være praktisk) å få litt høyde på fatet. Valg av beholdere falt på et par små stettefat i forskjellig høyde, et martiniglass og et rødvinsglass. I tillegg hadde jeg et par små skåler på fatet. Det store rødvinsglasset fylte jeg med oppkuttet vannmelon, her hang jeg på en liten skje som man kunne bruke til å forsyne seg med (finnes hos FestFabrikken! kode ToneroseDesign gir bittelitt rabatt) I martiniglasset plasserte jeg oliven, tenkte at det hører med til tapas =) I det ene stettefatet/skålen plasserte jeg ritz-kjeks, i det andre jordbær. På selve fatet plasserte jeg en hel brie-ost, spekeskinke som jeg rullet, oppkuttet pølse, masse nachochips, jordbær og blåbær. Behagelig med en litt rustikk “look”, da var det bare å lempe på! =) Ja, også hadde jeg en liten kvern med pepper og salt innimellom der, samt salsa og cheddarcheesedip. Da tror jeg at jeg har fått med det meste? Ble et lite virvar av mat, men veldig deilig å kunne sitte og småspise av lenge!!

Vi endte med å sitte ved bordet i maaange timer, herlig!!

Utrolig koselig, deilig å treffe gode venninner ♥

Ja, også hadde jeg mer vannmelon, baguett kuttet i skiver, hvitløksbaguetter og alloli  i tillegg på bordet, det hadde jeg visst glemt å nevne. Nammm!

Håper innlegget kan være til inspirasjon, det var definitivt en hit her hos oss – dette gjentar vi veldig gjerne =)

Ønsker deg en DEILIG dag videre!

Stor klem =)

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...