ToneroseDesign

You Are Viewing

A Blog Post

{ karameliserte epler // GOD MORGEN NORGE // “giftige epler” }

KL5A8858_karameliserte_epler_carmel_apples

På fredagens GMN-Halloween-dessertbord laget jeg “giftige epler”, dvs epler dyppet i sukkerlake. Nam! Jeg festet greiner i de, og disse pyntet jeg også med vimpler/flagg fra FestFabrikken med teksten “spis meg…” – hihi! (desverre ikke på bildet over, det ble knipset i bittebittebittelitt kaos) Knekket laget jeg ved å koke 5dl sukker, 2 dl hvit sirup (kjøpt i sverige) og litt vann, ca 1dl, kokes ganske lenge (borti ti min?) til det oppnår varmen 140 grader. Bruk et sukkertøy-termometer, husk å være ekstremt forsiktig – dette er vaaaaaaarmt. Jeg hadde også oppi rød matfarge, og rørte dette forsiktig inn da jeg hadde fjernet knekket fra plata. La massen hvile litt, og deretter dypp eplene oppi. La de tørke på en bakepapirkledd plate. Knekket er lett påvirkelig av fuktighet, smart å lage eplene nært opptil når de skal serveres. Jeg pakket mine i cellofanposer så fort de hadde tørket. Som utgangspunkt brukte jeg søte små epler kjøpt i pose på matbutikken, disse var så søte og små og helt perfekte i størrelse til dessertbordet! Den størrelsen jeg forbinder med epler ifra epletre i hagen, og er forøvrig helt perfekte til vanlig her i huset også da vi har to småtasser som alltid har lyst på eple med aldri orker å spise opp de vanlige store ♥

giftige epler karameliserte epler oppskrift

Happy torsdag!

Stor klem ♥

 // flere oppskrifter finner du HER

Leave a Reply
Blogglisten hits Populære norske blogger