ToneroseDesign

You Are Viewing

A Blog Post

{ Superkul fargerik gelè – lag det enkelt selv! }

_fargerik_gele_fyrverkeri_regnbue_

På lørdag var jeg så heldig å få være med på God morgen Norge på TV2 igjen – kjempekos!

Da viste jeg frem inspirasjon til dessertbord til nyttårsaften – på bordet var det elementer både for store og små. Bordet holdt jeg hovedsakelig i svart/hvitt og sølv – men med innslag av fargerike farger/fyrverkeri! Dermed laget jeg fargerik gelè – flere har spurt meg hvordan jeg laget dette, og det er selvsagt posemix, superenkelt! Det tar litt tid å lage så mange farger, men jeg laget dette morgenen før jeg skulle på sending, så det tar ikke såååå mye tid. Det er overhodet ikke vanskelig – men man trenger litt tid mellom hver “økt” for at gelèen skal få tid til å stivne.

Vanligvis koker man opp vann, og blander dette med gele-pulver. Dette røres godt, settes i kjøleskap og skal deretter stå kjølig i 4-6 timer for å stivne.. Det hadde jeg selvsagt ikke tid til når jeg skulle lage så mange farger! Dermed kokte jeg opp vann (i vannkoker, kjapt og enkelt) – målte opp 5dl og blandet i en pakke gelepulver oppi en bolle. Deretter fylte jeg opp champagne-stetteglass i en lite stripe – satte alle glassene i fryseren – og lot de stå der ca en halvtime. Neste lag blandet jeg i 1-2ts vaniljeyoghurt slik at geléen ble ugjennomskinnelig, men beholdt samme farge. Helte på en tynn stripe i hvert glass (jeg brukte en trakt hver gang) – og satt alle glassene tilbake i fryseren en halvtime. (mobilen fungerte perfekt som nedtelling, ellers hadde jeg jo aldri husket på de hver halvtime – jeg hadde jo tusen andre ting å ordne samtidig, haha!)

Jeg brukte lilla gelè som jeg brukte til gjennomsiktig lilla, matt lilla, deretter blandet jeg i blå matfarge og brukte samme gelèen til de to neste lagene. Deretter laget jeg grønn gelè som jeg brukte til gjennomskinnelig grønn (iblandet litt matfarge for å få litt kraftigere farge) – og matt grønn. Til slutt laget jeg gul gelè som jeg først brukte til gul gjennomsiktig og matt gelè (iblandet litt matfarge for å få kraftigere farge) – og til slutt blandet jeg samme gule gelè med rød matfarge til det siste laget.

Ta-taaaa!

Bildet tok jeg så raskt etter jeg var ferdig at glassene er helt fuktige etter å ha fått komme ut av fryseren – ooops! Men, du ser jo hvordan det ble seende ut ♥ Artig med litt farger!

…skal man lage istand gelè til voksen-nyttårsaften kan det jo være kult å smette oppi stilige papirsugerør og blande i noe litt sterkere oppi gelèen… Ah – russetida, haha!

Stetteglassene har jeg kjøpt på IKEA, stettene har jeg og småtassene glitret ved å bruke decopagelakk som vi har malt på glasset og deretter drysset sølvglitter over ♥ Om du ønsker å se video av hvordan du selv kan gjøre dette har jeg gjort dette på God morgen Norge tidligere – HER kan du se video av dette ♥ Husk å gjøre dette FØR du lager gelèen… =)

Have fun!

Stor klem ♥

// flere oppskrifter finner du HER

Leave a Reply
Blogglisten hits Populære norske blogger google.com, pub-8180419064211933, DIRECT, f08c47fec0942fa0