Donut Party // Dessertbord // Bursdag

Donut-Party!

Lukas fylte nylig 12 år – og da feiret vi bursdag sammen med nærmeste familie. Planen var egentlig å ikke ha noe tema på bursdagen denne gangen, men etter at vi bakte donuts i ovnen tidligere i sommer ble det raskt bestemt at det kunne være kult å ha det som tema!

Som tenkt, så gjort =)

Gutta ville aller helst lage donuts med rosa glasur og sprinkles; klassisk donut som de sier =) Dermed tenkte jeg at det kunne være kult å hente denne inn i litt trykksaker! Jeg laget et par postere til å henge på veggen bak dessertbordet, og sjekket hva jeg hadde av rammer. Planen var egentlig å male rammene jeg fant, men så synes jeg det passet perfekt med litt blått sammen med det rosa – dermed beholdt jeg rammene slik de var! (rimeligste type ramme fra IKEA) Dermed var fargevalget for dessertbordet satt =)

Siden jeg hentet inn blåfargen i dekoren på veggen, tenkte jeg det ville være fint å bygge videre på dette – og hentet inn litt lyseblått ellers på dessertbordet også. Dette dessertbordet ble planlagt ganske på impuls, og jeg brukte av det jeg allerede hadde liggende – men jeg synes absolutt det fungerte, og gutta ble strålende fornøyde. Ingenting er bedre enn det!

Minstemann foreslo å bake en stor donut som kake, dette kan du lese mer om HER =)

Jeg hadde et par supersøte cupcakestands fra FestFabrikken liggende, perfekte å gjenbruke til dette dessertbordet! Iskrembilen var virkelig spot on med fargene, og hentet inn blåfargen – og sweet shop´n passet også kjempefint =) Disse fylte vi med vaniljecupcakes med nougatkrem, bananmuffins med nøtter, chiapudding med friske bær, gele og oppkuttet frukt.

Noe for enhver smak, skikkelig sukkerbomber, og litt sunnere varianter. Deilig!

Av andre elementer på bordet hadde jeg bakt deilige energikuler i ulike varianter, “donuts” på pinne (kransekake), brownies, kanelknuter etc.

Vi hadde også vannmelon, popcorn, ostepop, kjeks, iskrem og masse forskjellig strøssel etc. Ja, også pyntet vi ballerina-kjeks som supersøte små donuts! Hihi, hvorfor ikke?

Ja, også designet jeg popcornbokser til å matche temaet – kan selvsagt dele disse her på bloggen også =)

Også laget vi donut-tavle! Eller donut-vegg, eller hva man kan kalle det? Jeg brukte helt enkelt en plate vi hadde liggende (en sidevegg til øvre kjøkkenskap) – den var dermed super-enkel å lage! Siden den allerede var ferdig behandlet, gjensto det bare å lage alle “knaggene” til å henge alle donutene på. Dette laget jeg ved bore hull i platen, og feste små pinner inni! Jeg startet med å måle opp hvor jeg ønsket at knaggene skulle være, deretter fant jeg fram pinner (grillpinner), og kuttet disse i passe lengde med en avbiter. Så boret jeg hull i platen min (størrelse på boret passet overens med tykkelsen på grillpinene). Deretter gjensto det bare å hamre fast alle de små pinnene/knaggene!

Til slutt designet jeg teksten “Donuts” i photoshop og printet ut, klippet rundt og limte fast på toppen av platen. Enkelt, raskt og rimelig. Gøy med litt andre varianter på dessertbordet!

Over finner du et slideshow av alle bildene om du ønsker de i større størrelse =)

Da tror jeg at jeg har vært innom det meste? Dette er et tema som kan være kult til mange typer samlinger, håper det kan være til inspirasjon!

Ønsker deg en HERLIG dag videre!

Stor klem =)

// oppskrifter finner du samlet HER

// dessertbord HER

// alle innlegg fra bursdagen til Lukas / Donut-party finner du samlet HER

// designkaker HER

No Comments

Leave a Reply