17. Mai dessertbord // Bildedryss

Jammen er det straks Mai! =)

Planer om å ordne istand litt søtsaker til 17. Mai?

Jeg deler i dag et bildedryss av et dessertbord til 17. Mai – her er det mange enkle og raske løsninger, så dette tar ikke så lang tid å ordne istand!

17. Mai Dessertbord / Kakebord

Naturlig nok har jeg valgt fargene rødt, hvitt og blått til dette bordet, flaggets farger er perfekt å bruke til et slikt bord =)

I kjent stil har jeg stilt opp dessertbordet mitt symmetrisk, da synes jeg det er enklere å få til et ryddig uttrykk på bordet – selv om det er mange elementer, og her også ganske mange farger.

Til mange av dessertbordene du finner her på bloggen har jeg bakt mange forskjellige elementer, men til dette bordet har jeg gjort det en del enklere – dermed er det mulig å gjøre klart dette dessertbordet til 17.Mai uten så mye forberedelser =)

Da jeg begynte å idèmyldre til dette dessertbordet spurte jeg guttene mine hva de tenkte på når de tenker på 17.Mai. De svarte minstemann at når han tenkte på 17.Mai tenkte han på bursdagen til Norge – og dermed fikk jeg inspirasjonen til litt partystemning/bursdagsfølelse på bordet – derav valg av gavebånd/pakkebånd i flaggets farger som dekor.

=)

Kanelsnurrer baker jeg gjerne tidlig og legger i fryseren, her i huset elsker vi gjærbakst – dermed er dette er et element vi veldig ofte har på våre dessertbord =)

En veldig enkel variant; ferdigkjøpt smågodt i flaggets farger! Dette smågodtet har jeg kjøpt på Europris for de som lurer på det.

Rice Krispie treats!

Nammmmmmmmmmmm!

Da jeg var yngre bodde jeg en stund i USA, og der fikk jeg litt dilla på disse søtsakene… Flere som er glade i det?? Jeg har oppskrift liggende på bloggen, du finner oppskriften HER. Denne gangen delte jeg marshmallows-blandingen i to – og før jeg hadde oppi frokostblandingen tilsatte jeg konditorfarge i hver av skålene – en i rødt, og en i blått. Dermed ble det skikkelig knalle farger til 17. mai =) De søte papirsugerørene kommer fra FestFabrikken

En liten 17.mai kake midt på bordet – du finner fremgangsmåte til hvordan pynte denne HER

Brownies er definitivt en gjenganger på dessertbordene våre, de er enkle å lage, smaker supergodt – og kan lett fargekoordineres og pyntes til enhver anledning =) Disse kan du lage akkurat når du vil/har tid, gjøre helt ferdige (kutte opp og ha på marsipan om du ønsker) – og deretter fryse – så er det bare å tine når du ønsker å servere. Oppskrift finner du HER, der finner du også fremgangsmåte på hvordan dekorere de med marsipan – en liten videosnutt fra en av gangene jeg var på besøk hos God morgen Norge.

Saltstenger dekorert med sjokolade, deilig å kombinere litt salt og søtt =) Jeg har smeltet hvit sjokolade, halvparten hadde jeg over i en engangs-sprøytepose og resten blandet jeg i litt rød pulverfarge slik at jeg fikk rød sjokolade. Deretter hadde jeg den røde sjokoladen over i en sprøytepose også, klippet hull i posene og sprøytet litt rød og hvit sjokolade på saltstengene – og drysset over små sukkerperler i blått. Gøy med litt variasjon på dessertbordet, barna elsket disse!

For å få saltstengene til å stå oppreist helte jeg sukker i et glass, og plasserte de oppi dette.

Koselig å hente inn flaggets farger overalt =)

Jeg plasserte et par drikkedispensere på bordet også, disse er fylt med rød saft. Dispenserne kommer fra Clas Ohlson, og de søte små fatene som de står på kommer fra FestFabrikken

Oreos! Gutta våre elsker Oreos, så de forsvinner raskt =)

Som tidligere nevnt hadde jeg mange enkle elementer på dette dessertbordet slik at det er raskt og enkelt å ordne istand – dermed kjøpte jeg oreos, og pyntet de på samme måte som saltstengene.

På dessertbordene mine er jeg glad i å ha etiketter, dette er kjempefine ved allergier – og ikke minst til å skrive hva alle de ulike elementene på dessertbordet er =) Ofte bruker jeg disse etikettene som bordkort også, feks når vi inviterer til barnebursdag og barna ønsker bordkort. Jeg kan gjerne dele designet jeg laget om det er ønske om det, tidligere har jeg delt etiketter til 17. Mai HER, da et litt annet design men fremdeles i flaggets farger.

Jeg er veldig glad i å litt salt på dessertbordet sammen med alt det søte, og ofte designer jeg popcornbokser. Denne gangen laget jeg isteden kremmerhus for en ny vri, og det gjør jeg gjerne igjen også! Dette designet kan jeg også dele som gratis print om det er ønske om det =)

Pikekyss på pinne!

Dette er enkelt å lage, og er veeeeldig populært hos barna =)

Oppskrift på marengs finner du HER

Phui, da tror jeg at jeg har vært innom det meste?

Ja, også plasserte jeg to kubbelysestaker på hver side av dessertbordet – og fylte disse med popcorn! Ja, også pyntet jeg med et par flagg oppi – tenkte det passet fint =)

Jeg håper du syntes dessertbordet var til inspirasjon, spør gjerne om du lurer på noe =) ToneroseDesign@gmail.com

Du finner masse inspirasjon til 17.Mai samlet HER, masse gratis print HER, oppskrifter HER og dessertbord HER.

Ønsker deg en HERLIG dag videre, og selv om det blir en litt annerledes 17. Mai i år håper jeg du får en vidunderlig dag når den tid kommer!

Stor klem =)

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...